Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Majčin je dan: 15 ideja što sve možete raditi s majkom i tako joj ovaj dan učiniti još ljepšim

Majčin je dan: 15 ideja što sve možete raditi s majkom i tako joj ovaj dan učiniti još ljepšim
6

Najbolje ideje za Majčin dan je dati im ono što najviše žele: da provode vrijeme s vama. Jer koliko god da su darovi za mamu sjajni, ništa nije bolje od zajedničkog druženja

VIDEO

Kao i svaki dan, praznik posvećen majkama ima određeni značaj, a poznavali su ga još stari Grci i Rimljani, koji su održavali festivale posvećene majkama i majčinstvu. Inicijativa se nastavila u Americi ponukana hrabrim ženama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tetovirana mama VIDEO

Plemenitu ideju slavljenja majki možemo zahvaliti Anni Reeves Jarvis koja je organizirala 1858. Majčin dan u Zapadnoj Virginiji. Organizirala bi skupove majki kojima je cilj bio poboljšanje sanitarnih uvjeta i smanjenje stope smrtnosti dojenčadi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Obitelj mi stalno 'zabija nož u leđa': Kad sam imala 15 godina, mama mi je zavela dečka...
Obitelj mi stalno 'zabija nož u leđa': Kad sam imala 15 godina, mama mi je zavela dečka...

Njezinu ideju je nastavila njezina kći, također Anna, koja je gestom svojoj preminuloj majci podignula svijest o tome koliko je majčinstvo važno. Želja joj je bila pokazati kako je bitno cijeniti prisutnost majke u našim životima.

Inicirala je da Dan majki postane praznik za sve nadolazeće generacije, u cijelom svijetu. Ona je na prvoj službenoj proslavi Majčinog dana poklanjala omiljeni cvijet svoje majke - bijeli karanfil.

Na ovaj dan majke i bake darivaju se upravo cvijećem - najčešće karanfilima koji predstavljaju cvijet kojim se darivala majka tijekom povijesti. Iako se ne možemo našim majkama dovoljno zahvaliti za svu brigu i ljubav, možemo se potruditi taj dan učiniti im posebnim. 

Najbolje ideje za Majčin dan je dati im ono što najviše žele: da provode vrijeme s vama. Jer koliko god da su darovi za mamu sjajni, ništa nije bolje od zajedničkog druženja.

Bez obzira na to kako se odlučite odati počast mamama, bakama i posebnim damama u svom životu, znajte da će to sigurno biti duboko cijenjeno.

1. Dajte joj 'košaru punu ljubavi'

Ne možete pogriješiti s poklon košarom za Majčin dan koja kombinira sve njezine najdraže stvari. 

Potresna ispovijest: Kako je to izlaziti sa samohranom majkom
Potresna ispovijest: Kako je to izlaziti sa samohranom majkom

2. Smijte se do suza

Dobar smijeh ima mnogo kratkoročnih i dugoročnih zdravstvenih prednosti, prema mnogim stručnjacima. Iskoristite ih tako što ćete međusobno podijeliti mnogo smiješnih viceva, a zatim namjestite svoju omiljenu komediju i pogledajte je zajedno.

3. Pružite ruku pomoći

Ne ograničavajte svoje ideje za Majčin dan na ženu koja vas je rodila. Poznajete mnogo drugih majki, od kojih mnoge zaslužuju slavlje. Na vrhu vašeg popisa trebale bi biti žene s novorođenčadi. A nema boljeg poklona za nove mame od ponude da pazite na njezino dijete tijekom popodneva kako bi se ona mogla masirati, otići u kino ili jednostavno drijemati prvi put cijeli tjedan.

4. Napišite iskrenu čestitku

Počnite s čestitkom za Majčin dan, a zatim joj napišite kako se uistinu osjećate. Ako ste zbunjeni oko toga što ćete reći, neka dirljivi citat ili pjesma potaknu vaš kreativni proces.

5. Podijelite priče

Mamine priče nikad ne prestaju inspirirati. Uzmite malo grickalica, a zatim provedite poslijepodne razmjenjujući priče. Ona će vam pričati o vašem rođenju, a vi se možete prisjetiti dana kada je postala vaš superheroj. Neka ove priče ojačaju vašu vezu i nasmiju vas.

6. Nazovi svoju baku

Ljubav između bake i unuka je legenda, pa je telefonski poziv poželjan. Nemojte žuriti, dopustite joj da vam priča o majčinstvu, o tome kakav je vaš roditelj bio kao dijete i kako su se stvari promijenile tijekom godina. Kupite svojoj baki poklon za Majčin dan koji će učiniti da se osjeća viđeno i voljeno.

7. Kupujte dok ne padnete

Evo zabavne ideje za Majčin dan za mame šopingholičarke. Odvedite je u kupovinu kako bi dobila točno ono što želi. Provest ćete vrijeme zajedno u tom procesu.

Majka sedmero djece tetovira se dva put tjedno: 'Nastavit ću dok ne budem skroz prekrivena'
Majka sedmero djece tetovira se dva put tjedno: 'Nastavit ću dok ne budem skroz prekrivena'

8. Skuhajte joj 

Pripremite joj obrok koji se sastoji od njezine omiljene hrane. Neodoljivo jelo koje je skuhao netko drugi uvijek je dobitna kombinacija.

9. Piknik

Svjež zrak i plavo nebo podižu i najjednostavniji sendvič, ali i vaše raspoloženje. Učinite svoj piknik posebnim tako što ćete pripremiti mamine omiljene poslastice i odvesti je na mirno mjesto s fantastičnim pogledom.

Dreamstime

10. Gledajte uspomene iz djetinjstva

Podsjetite mamu na svu zabavu koju ste imali gledajući videozapise i fotografije iz svog djetinjstva. Smijat ćete se nad ludorijama, plakat ćete u slatkim trenucima i poželjet ćete stvoriti još više uspomena.

11. Otiđite za vikend

Tvoja mama je jedinstvena. Pokažite joj to tako što ćete je odvesti na jedinstveno vikend putovanje. Neka ona odabere mjesto ili je iznenadite jednim za koje znate da će joj se svidjeti.

12. Igrajte društvenu igru

Igranje društvene igre starinski je način da provedete kvalitetno vrijeme zajedno. Izazovite mamu na partiju šaha, dame, ili neku od njezinih omiljenih igara. Ili kupite novu igru, a zatim je upotrijebite.

13. Rad u vrtu

Umjesto da kupujete buket cvijeća za Majčin dan, donesite mami neke biljke u lončanicama i provedite dan s njom u vrtu.

14. Prošetajte tržnicom

Ideje za Majčin dan ne moraju biti otmjene ili komplicirane. Uživajte s vašom mamom u proljetnom danu i u veselom dojmu lokalne tržnice, a zatim se uputite kući grickati svježe voće ili ubacite povrće u večeru koju kuhate za mamu.

15. Posjetite zoološki vrt

Malo tko ne voli posjetiti zoološki vrt i vidjeti životinje. Otiđite s mamom na jednodnevni izlet u lokalni zoološki vrt ili akvarij. Završite popodne zajedničkim hihotanjem nad svim urnebesnim stvarima koje ste tamo vidjeli.

POGLEDAJTE VIDEO ČAROBNOG IMANJA U ZAGREBU:

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...