Obavijesti

Lifestyle

Komentari 57

Majka izgleda dvostruko mlađe: 'Govore mi da starim unatrag'

Majka izgleda dvostruko mlađe: 'Govore mi da starim unatrag'

Kanađanka kaže da je uspjela zaustaviti starenje. Redovito vježba i zdravo se hrani, a mnogi joj kažu da izgleda dvostruko mlađe. U mladosti se borila s kilažom

VIDEO

Alicia Schoroth (47) nije oduvijek bila zaljubljenica u fitness.

- U mojim ranim dvadesetima moje zdravlje i forma nisu bili baš najbolji - rekla je ova majka iz Kanade.

Odlučila je promijeniti svoje navike kada imala 26 godina, a otac joj je umro zbog komplikacija s dijabetesom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Marijana Pašalić: Vježbe za kod kuće 00:19

- Shvatila sam da se moram fokusirati na svoje zdravlje. Bila sam debela kao djevojčica i borila sam se s poremećajem u prehrani u tinejdžerskim godinama. Borila sam se težinom svoj cijeli život, a s fitnessom i pravilnom prehranom sasvim sam promijenila svoj metabolizam. Jako sam ponosna što danas, s 47 godina, izgledam bolje nego ikad. Imam puno snage i energije i osjećam kao da mi je moj životni stil zaustavio starenje. Jako sam ponosna što mogu biti pozitivan primjer ženama preko 40 koje se bore s linijom - kaže Alicia.

Sve lijepe Dianine frizure: Od raskošnog volumena do chic moderne varijante s gelom
Sve lijepe Dianine frizure: Od raskošnog volumena do chic moderne varijante s gelom

Nakon što se upisala u teretanu, nije prestala s vježbanjem, a s 42. godine pristupila je svom prvom fitness natjecanju.

Pobijedila je dvostruko mlađe djevojke i postala profesionalka. Danas radi i kao osobna trenerica za žene.

Sina je dobila 2014. godine i tada je dala otkaz u banci gdje je bila jedna od direktorica. Pokrenula je svoju internetsku stranicu preko koje pomaže ženama da dođu u formu, a može se pohvaliti i s preko 24.000 pratitelja na Instagramu.

Često objavljuje slike na kojima uspoređuje kako je prije izgledala i danas, a mnogi joj u komentarima pišu kako stari unatrag.

Alicia je objasnila i kako je prilagodila svoje vježbe,jer ono što je funkcioniralo u 20-ima ne funkcionira u 40-ima.

Glicerin je odličan ovlaživač te je idealan za zimsku njegu kože
Glicerin je odličan ovlaživač te je idealan za zimsku njegu kože

- Žene iznad 40. moraju se više fokusirati na nemasne bjelančevine, puno zdravih masti, više lisnatog zelenila i povrća krcatog vlaknima. Uklonite prerađenu hranu, rafinirani šećer i eliminirajte mliječne proizvode i gluten koji su vrlo upalni - savjetovala je.

Alicia vježba pet puta tjedno, usredotočujući se na HIIT, kardio i trening s utezima.

- Kako starimo, odgovor našeg tijela na vježbanje i hranu mijenja se. Vidim da žene pretjerano rade u teretani s previše previše kardio treninga. Ako odrade bilo kakav trening otpora, ne fokusiraju se ili ne podižu dovoljno da bi postigle rezultate. Ispravan trening otpora je ključan! Većina žena ne jede dovoljno za izgradnju ili održavanje čiste mišićne mase (što je presudno kako starimo) ili jedu previše hrane koja šteti. Dižem utege i ne pretjerujem s kardiom. Umjesto oštre seanse na traci za trčanje, kratka sesija HIIT-a ili čak brza šetnja tijekom 40 minuta je daleko korisnija u smislu stresa na našim tijelima. Volim HIIT. To se može raditi bilo gdje, može se prilagoditi razini osobe i pomaže tijelu da proizvodi ljudski hormon rasta, koji opada kako starimo. Sve što trebate je 20 minuta, četiri dana u tjednu - rekla je.

Alicia kaže da postoji strah među ženama da će se udebljati kako stare, posebno oko trbuha.

- Mnoge žene otkrivaju da ne mogu smršaviti ili se počnu debljati u predjelu trbuha. To se može popraviti odgovarajućim vježbama i hranom. Postoje značajna istraživanja koja to podupiru. S ovim sam fokusom dizajnirala svoje programe, a moji klijenti bolje spavaju, gube na težini, dobivaju mišiće, a problemi poput naleta vrućine ili noćnog znojenja smanjuju se ili prestaju - rekla je. 

Pozvala je i sve da prestanu ‘živjeti u strahu’ od starenja:

Energična, ženstvena nijansa na kapcima: Sjenila rozih tonova
Energična, ženstvena nijansa na kapcima: Sjenila rozih tonova

- Većina nas ima taj strah od starenja. Ali umjesto da živim u strahu, odlučila sam krenuti naprijed i nastaviti živjeti najbolji, najzdraviji i najuravnoteženiji životni stil uz koji mogu stariti najbolje što mogu. Moramo prihvatiti život i živjeti u trenutku. Briga zbog nečega što ne možemo promijeniti samo stvara veći stres, a to dovodi do zdravstvenih problema. Vježbajte, spavajte, pijte vodu, jedite cjelovitu hranu. Nosite kremu za sunčanje. Vježbajte zahvalnost i pozitivno razmišljanje. Uživam i prepuštam se umjereno. Ravnoteža je ključna za upravljanje srećom i stresom jer stres utječe na vaše cijelo tijelo, uključujući i izgled. Uvijek pazite na svoj um, tijelo i dušu - zaključila je za The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa