Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Majka trojice dječaka budućim snahama: Odgajam ih da vas cijene kao poseban dar u životu

Majka trojice dječaka budućim snahama: Odgajam ih da vas cijene  kao poseban dar u životu

Iako su njeni dječaci još mali, Rachael Boley rasplakala je mnoge čitatelje porukom budućim snahama o tome kako želi odgojiti sinove da bi im bili dostojni partneri, dobri muževi i očevi

VIDEO

Odnosi između svekrve i snahe predmet su mnogih šala, no svi znamo da dolaze u različitim nijansama – od savršenog razumijevanja do potpune netrpeljivosti. Kad je Rachael Boley, majka trojice još malih dječaka, odlučila objaviti dirljivo pismo svojim budućim snahama na blogu pod nazivom Three boys and a Mum, osvojila je srca mnogih žena. Mnoge su joj čitateljice priznale da su plakale čitajući to, jer su oduvijek željele imati tako brižnu svekrvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladenka na vjenčanju iznervirala svekrvu 

Pokretanje videa...

Svađa mladenke i svekrve 00:54

Dakle, evo što piše jedna mama, buduća svekrva: 

- Netko me nedavno pitao što mislim kakvi će moji sinovi biti kad odrastu. O tome razmišljam svaki dan. Iako ja u njima vidim svoje bebe, ne odgajam bebe. Odgajam muškarce. Muškarce koji će jednog dana, nadamo se, postati očevi i muževi. To su neke od najvažnijih uloga koje mogu imati. Moj posao majke je odgajati ih s vještinama potrebnim za odlazak u svijet i dobro ispunjavanje tih uloga. Svaki dan otkad su ušli u moj život, posvećena sam toj odgovornosti.

Zato… Mojim budućim snahama: 

Želim vam reći nekoliko stvari. Neću time pokriti baš sve, ali srećom, imamo vremena.

Još te ne poznajem, a već te volim. Jako te volim jer ćeš jednog dana ti voljeti mog sina. I on će ti uzvratiti ljubav.

Doći će dan kad će ovaj ljepljivi, neuredni, šašavo zaigrani dječačić biti tvoj. On će uvijek biti moj, ali ti ćeš zauzeti moje mjesto na mnogo načina.

Jednog dana tvoja će ruka zamijeniti moju.
Tvoje oči bit će njegov mir, a tvoje srce njegov dom.
Ti ćeš ga poljubiti za laku noć.
S tobom će dijeliti svoje snove.
Ti ćeš ga tješiti kad se uplaši.
Ti ćeš mu slušati srce. Isto srce koje kuca dok ga držim u zagrljaju na prsima svake noći.
Jednog dana draga, to ćeš biti ti.

Uvijek sam mislila da ću imati kćer. Sad znam da si to ti. Želim da znaš da se molim za tebe svaki dan, baš kao što se molim za svoje sinove.

Trenutno si svojim roditeljima sve, kao što su i moji sinovi sve za mene. Molim se da si cijenjena. Da te podržavaju i vjeruju u tebe. Molim se da te prvo nauče voljeti sebe, jer bez te snažne ljubavi nećeš biti sposobna uspješno voljeti druge. Molim se da ti svaki dan daju do znanja kakav si dar. 

Nevjerojatna želja svekrve je posve šokirala mladu udovicu
Nevjerojatna želja svekrve je posve šokirala mladu udovicu

Molim se da oni koji te okružuju uspijevaju do tebe poslati poruku da kad te Bog pogleda, vidi u tebi svoju princezu. Odgajam sina da te gleda na isti način.

Nadam se da shvaćaš svoju vrijednost i da poštuješ sebe. Da na isti način poštuješ druge. Molim se da se ne bojiš pustiti svoj glas, nego da ga koristiš, da njime pričaš drugima s kojima se susrećeš, a i mom sinu. Muškarci trebaju žene da im pričaju o životu. 

Želim da znaš da, iako ću napraviti mnogo pogrešaka, podižem svog sina učeći ga o poštovanju kako bi tebe jednog dana poštovao. Ne mogu u potpunosti preuzeti zasluge niti biti potpuno odgovorna za njegove prednosti ili njegove mane. To me naučila vlastita mama.

On je svoj čovjek. On ima svoje osobitosti i osebujnosti. Shvatit ćeš to i jednog dana ćeš ga ti poznavati bolje od bilo koga na svijetu. 

Daj mu prostora da bude sam, a ja ću ga naučiti da učini isto za tebe.

On te neće upotpuniti. I nećeš ga dovršiti. To može samo Bog.  Ali molim se da se međusobno izgrađujete i potičete jedno drugo da zajedno budete još bolji nego što ste sami.

Obećajem da ću te pustiti unutra. Podijelit ću s tobom svoje tajne i znanje o njemu kako bi ga mogla najbolje voljeti. Kad dođe vrijeme, povjerit ću ti njegovo srce, kao što ćeš i ti njemu povjeriti svoje. Ne shvaćam olako ovu izmjenu srca i molim te da ni ti to ne shvatiš olako. Odgajam ga da shvati vrijednost ženskog srca. Da je neprocjenjivo i jednom slomljeno, nikad se ne može vratiti na staro.

To nije uvijek loše, ali ako to možemo izbjeći, ne želim da moj sin bude taj koji će ti slomiti srce. Također, želim da zapamtiš da on ne može biti taj koji će izliječiti ranjeno srce. Opet, samo Bog to može učiniti. Ali odgajat ću sina da zauvijek cijeni dar koji ti predstavljaš i tvoju ljubav. Naučit ću ga razumjeti tvoju vrijednost. Da te poštuje, kao i ti njega.

Nastojim odgajati svoje dječake na takav način da nauče biti jaki, a opet ranjivi. Hrabari, ali skromni. Hrabri i neustrašivi, a ipak da se ne boje zatražiti pomoć. Da su vođe, ali da znaju slijediti. Molim se da te dobro vodi i da razumije koja je čast imati tu ulogu. Molim se da ti služi, ali da nikad ne iskoristavaš njegovu žrtvu.

Molim se da u potpunosti razumije svoju ulogu čovjeka i da živi svoj život s integritetom, čašću, poniznošću, poštenjem, vjerom i humorom. Molim se da slijedi svoje snove i strasti i da ništa ne stoji na putu tome, uključujući i tebe. Isto se molim i za tebe.

Zalažem se za to da bude neovisan i da te nikad ne gleda kao majku, jer ću ja biti u toj ulozi. Zaklinjem se da ću biti potpuno prisutna za njega. Naučiti ću ga što treba znati o ženama i koliko su posebne. Obećajem da ću ga odgajati na taj način da uvijek ima na pameti da si nečija kći i da si mu pripala nakon što si pripadala Bogu i svojim roditeljima.

Svekrva iz pakla: 'Mladenki je dala kolač od kokosa iako je znala da je jako alergična'
Svekrva iz pakla: 'Mladenki je dala kolač od kokosa iako je znala da je jako alergična'

Molim se da sa svakim danom vaše veze da tvoja ljubav prema njemu buja. Isto se molim i za njegovu ljubav prema tebi. Nadam se da ćete vas dvoje graditi zajednički život, da nikada nećete zaboraviti kako je taj život izgrađen. Stojte čvrsto zajedno. U ovom ćete životu trebati jedno drugo.

Iako ga učim da te želi, umjesto da te treba, bit će trenutaka kada ćeš mu trebati. Budi tamo.

Podržavajte jedno drugo. Volite se. Birajte jedno drugo.

Buka svijeta bit će glasna. Neće uvijek biti lako. Možda će biti dana kad ga pogledaš da preispituješ svaku odluku koju ste ikada donijeli. U tim trenucima molim se da se vratite na temelj koji ste zajedno izgradili i sjetite se zašto ste odlučili tamo stajati.

Obećajem vam da ću svakog dana učiti svog sina istim lekcijama. U njegovo srce ću posaditi sjeme ljubavi za koje ću se brinuti svakog trenutka. Obećajem da ću mu pokazati kako da se brine za sebe. Kako oprati rublje i posuđe i nikad ne očekivati da to sve radiš sama.

Učit ću ga kako biti tvoj partner. Obećajem da ću njegovati njegovu osjetljivost i hvaliti njegovu snagu. Naučiti ga kako da te drži. Da te voli. Da te vidi radi onoga što jesi, a ne zbog onoga što mu možeš ponuditi.

Svekrve i punice u horoskopu: Djevice kritiziraju, a Lavice uvijek moraju biti u pravu
Svekrve i punice u horoskopu: Djevice kritiziraju, a Lavice uvijek moraju biti u pravu

Obećajem da ću ga odgojiti da sam sebi bude dovoljan, kako bi onda u paru s tobom bio dovoljan za oboje. 

Imamo mnogo godina do susreta. Ali svaki dan u međuvremenu ću se moliti za tebe. Ja ću te voljeti. A kad te upoznam, voljet ću te još više nego što te već volim. Jer ćeš ti voljeti mog sina. A ti ćeš mi postati kći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje