Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Make up će biti postojan uz voootpornu olovku i podlogu

Make up će biti postojan uz voootpornu olovku i podlogu
1

Podloge u obliku krema, na bazi silikona i gela izjednačavaju ten i prikrivaju nesavršenosti, dok dobro oprana kosa jamči dugotrajnost i izdržljivost frizure

VIDEO

Na početku svakog šminkanja potrebno je izjednačiti boju puti i prikriti sitne nesavršenosti poput mrlja, ožiljaka i prištića. Prije nanošenja proizvoda za prekrivanje potrebno je kožu nahraniti hidratantnom kremom te pričekati deset minuta da se u potpunosti upije. Vizažisti preporučuju korištenje podloge, posebne kreme na bazi silikona i gela. Oni se, za razliku od onih na bazi ulja, savršeno prilagođavaju koži i dugo održavaju željeni mat izgled. Također, specijalizirana podloga će izjednačiti T-zonu i "izgladiti" ten lica kako bi se, nakon nanošenja pudera nesavršenosti, poput prištića, podočnjaka ili rupica od akni što manje vidjele.

Mineralni puderi također su dobar izbor za party jer će odlično i dugotrajno matirati kožu, a ne začepiti pore. Dobar "antiperspirant- korektor" neće nestati s lica bez obzira koliko se znojili na plesnom podiju, pa je idealan za prekrivanje podočnjaka.

Vodootporna olovka za oči spašava izgled

Kako bi make up ostao postojan na očima do dugo u noć, prije njegova nanošenja preporuča se na kapke utapkati puder u prahu. Svjetlucavi tuš za oči idealan je odabir za party, jer osim što je dugotrajan, sigurno će privući pozornost na oči. Ove su godine kozmetičke kuće predstavile linije tuševa u širokoj paleti boja, uz najpopularnije zlatne i srebrne nijanse. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za novogodišnji "smokey eyes" neizbježne su vodootporne olovke koje su otporne na suze od dima, znoj i bilo kakve nesmotrene poteze po licu. One pružaju veliku preciznost u šminkanju, a lako se nanose. No tekući eyelineri, za povlačenje crte preko gornjeg kapta četiri su puta postojaniji. Trepavice premažite vodootpornom maskarom, koje se proizvode i u raznim bojama za party look. Vodootporne maskare sadrže polimere koji boju vežu uz trepavice, a budući da su proizvedene na bazi silikona neće se razmazati ni u ekstremnim uvjetima.

Fiksator čuva šminku

Dodatno zadržavaju postojanost šminke te se nanose po završetku šminkanja. Najpopularniji su oni u spreju, a nakon što se nanese fiksator, podloga i puder će se spojiti u jedno. Fiksator ruža ima funkciju zadržavanja ruža na usnama na nekoliko sati bez obzira na jelo i piće. Ne nanosi se na sjajilo već isključivo na ruž, a postoje i linije fiksatora sa šljokicama namijenjene božićnim i novogodišnjim tulumima.

Lak za nokte - samo svjetlucavi

Lakovi koji sadrže svjetlucave čestice naneseni u dva sloja biti će daleko postojaniji od bilo kojeg mat laka. No ipak nije stvar u kvaliteti proizvoda, već optičkoj iluziji koju će stvoriti šljokice, pa se neće primjetiti okrhnuti ili izgreban površinski sloj laka.

Miris koji ostaje

Miris parfema će na koži dulje trajati nego onaj toaletne vode. No ako se toaletna voda nanese na ključna mjesta poput dna vrata, iza ušiju te na unutrašnjosti lakta, teže će ispariti. Za dodatan mirisni efekt može se našpricati malo parfema oko odjeće, no ne suviše blizu kako ne bi ostavio mrlje.

Frizura duže drži ako je kosa dobro oprana

Preporuča se izbjegavati proizvode za kosu koji sadrže alkohol jer će joj oduzeti sjaj. Frizerski stilisti savjetuju kosu obavezno dva puta oprati šamponom, kosu iscijediti i potom staviti regenerator ili masku jer kosa zasićena vodom neće moći preuzeti hranjive sastojke. Kosa koja je dobro oprana bolje će i duže "držati" frizuru. Nakon pranja, pjena za kosu olakšat će oblikovanje i trajnost željene frizure te uz malo sjajnog laka za kraj frizura je spremna za svaki party izazov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru