Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Male tajne primera: Zeleni briše crvenilo, a ružičasti vraća sjaj

Male tajne primera: Zeleni briše crvenilo, a ružičasti vraća sjaj
1

Osim što zaglađuje sitne pukotine na licu, primer spašava naborani dekolte i sprječava nakupljanje ruža na usnama, ali i grudice maskare na trepavicama

VIDEO

Primer je nezaobilazan dio zimskog makeupa koji stvara štit između kože i vjetra. Zaglađuje kožu i savršeno popunjava pukotine te ih čini manje vidljivima. Zbog toga je često zamjena za tekući puder. Vizažisti preporučuju onaj na bazi silicijevog dioksida jer prekriva sve nedostatke. 

Zeleni primer skriva crvenilo

Prava nijansa primera može neutralizirati i najveće kožne probleme. Zelena briše crvenilo, ljubičasta blijedoj puti vraća prirodnu boju, a ružičasta daje sjaj, piše Allure

Prava mjera je veličine grožđice

S primerom ne treba pretjerivati, dovoljno je nanijeti količinu u veličini grožđice ili kovanice. To će stvoriti glatki sjaj, a sve više od toga nakupljat će se ispod pudera i u borama. Zbog toga lice može izgledati starije nego što zaista jest. 

Trostruko djelovanje 

Primer je zbog trostruke uloge odličan izbor za područje oko očiju. Sprječava razmazivanje makeupa jer upija suvišna ulja s kože, privremeno popunjava i ublažava sitne bore te smanjuje crvenilo. 

Primer za trepavice sprječava nakupljanje maskare

Primer za trepavice vizualno povećava pogled i može se kupiti u drogerijama. Bogat vitaminom E i glicerinom koji njeguju dlačice i sprječavaju nakupljanje maskare. Nanosi se prije maskare. 

Salicilna kiselina 

Za problematičnu kožu sklonu aknama najbolji izbor je primer s dva posto salicilne kiseline. On potiče regeneraciju kože i sprječava nove upale. Ako se koristi primer ne treba nanositi kreme protiv akni jer pretjerivanje s aktivnim sastojcima može iziritirati kožu i uzrokovati nove prištiće.

Baza za usne sprječava nakupljanje ruža

Primer ili baza za usne zaglađuje površinu kože, sprječava isušivanje usna i nakupljanje ruža u pukotinama. Zbog toga ruž izgleda savršeno i traje dulje. Primer za usne može zamijeniti i uobičajeni primer za lice. 

Pravilan redoslijed nanošenja

Pravilan redoslijed nanošenja počinje primerom i tekućim puderom, a završava puderom u prahu. Upravo će puder u prahu fiksirati makeup i spriječiti topljenje i curenje. 

Prava nijansa pudera ovisi o boji puti, a najbolje ju je isprobati na vratu. Koža je tamo jednoličnija nego na licu pa možete lakše odrediti koja vam nijansa pristaje. Također, što je nijansa sličnija koži vrata to će se bolje povezati s licem pa neće ostati primjetan prijelaz. 

Za ljepši dekolte

Osim na licu, primer pomaže i dekolteu. Popunjava sitne pukotine, daje koži zdravi sjaj te pomaže u ublažavanju crvenila. Treba ga ravnomjerno nanijeti i ne pretjerivati. Najbolji izbor je primer sa zaštitnim faktorom koji štiti od UV zraka i sprječava pojavu novih bora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 7. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje