Lifestyle

Komentari 0

Mali vodič za kampiranje: Pripremite plan prehrane za sve dane i osigurajte dezinficijense

Mali vodič za kampiranje: Pripremite plan prehrane za sve dane i osigurajte dezinficijense

Postavite svoj šator trebate napraviti čim stignete u kamp, ​​prije nego vam motivacija popusti. Održavajte svoje mjesto čistim u znak ljubaznosti prema drugim kamperima

Kampiranje u početku može biti jako stresno, a tek kada utemeljite sve točke i procese kampiranja, kampiranje će vam postati zabavno. Ukoliko ste kamper početnik ovaj vodič o kampiranju dobro će vam doći, pogotovo sada u vrijeme pandemije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zmaj u kampu Moria

Odaberite kamp mjesto

Otvorite si karte i tražite mjesto gdje bi ste mogli kampirati, ili u Google pretraživač tražite kampove u blizini. Ako ste ljubitelj mora ili rijeke onda tražite mjesto koje je blizu toga ali s dostupnom pješačkom stazom.

U nekim kampovima vas neće primiti bez rezervacije tako da prije nego dođete u kamp provjerite na internetu treba li se rezervirati mjesto prije. Osim toga, u vrijeme pandemije mnogo kampova nisu ni otvorili svoja vrata tako da je poželjno da nazovete kamp i provjerite informacije.

Također, preporučuje se da preskočite kampiranje ako ste bolesni i da se bez obzira na sve socijalno distancirate. Nemojte zaboraviti i sa sobom ponijeti dezinfekcijska sredstva i sredstva za čišćenje.

Otkrijte kako ćete spavati

Ako imate dovoljno mjesta u svojoj kamp prikolici poželjno je da spavate tamo, a dodatno ako vi želite, možete postaviti i šator. Kupite šator koji je prostran i ugodan, s prozorčićem kojeg možete otvoriti za svjež zrak. Ispred tog šatora možete staviti par stolica i stolić i tako možete uživati u ljetnim večerima ili popodnevnim satima u hladovini.

Ako više volite spavati u šatoru onda kupite šator koji vam je potreban, ovisno koliko bi vas spavalo u šatoru i koliko vas može i stane u jedan šator. Nemojte zaboraviti na jastuke za spavanje i pokrivače i nešto mekano da stavite na podnožje šatora. 

Za nove u kampiranju, preporučuje se da spavate na zadnjem dijelu vašeg vozila. Spustite stražnja sjedala, stavite nekoliko jastuka i pokrivače i voila, dobijete jedan malo manji udoban krevetić. Novima se ne preporučuje baš za prvi put spavanje u vrećama.

Odjenite se prikladno

Može postati prohladno, posebno u večernjim satima, stoga se obucite slojevito. Ponesite i nekoliko velikih dugih toplih šalova da se možete i s njima ogrnuti.

Što se tiče obuće, poželjno je spakirati i čizme i vunene planinarske čarape jer nikad ne znate gdje ćete završiti. Osim toga, ponesite i sportske tenisice.

Prethodno pripremite hranu

Želite da vaši obroci budu ukusni, a opet jednostavni, tako da se uglavnom ne zagrijavaju,onda ponesite voće, sir, hladno narezane nareske,  jaja i slično. No ne smijete zaboraviti na prijenosni hladnjak.

Ako ste ljubitelj kave onda nemojte zaboraviti ponijeti mlijeko i kavu. Što se tiče mlijeka kupujte manja pakiranja.

Ne zaboravite oprati svoje posuđe, izbaciti smeće i urediti svoj kamp prostor, iz ljubaznosti prema drugim kamperima.

Postavite svoj kamp

Vjerujte, to želite i trebate učiniti čim stignete u svoj kamp, ​​prije nego što vam motivacija popusti. I ni slučajno to nemojte raditi ne nakon dnevnog pohoda. Postavite svoj šator i postavite svoj prostor za kuhinju. 

Ne zaboravite lagane stolice koje se lako postavljaju, za ležanje ili viseću mrežicu kako bi se još ugodnije opustili.

Pripremite svoj dnevni paket

Ako planirate planinarenje, poželjet ćete ponijeti dnevni paket. Ne zaboravite ponijeti dovoljno tekućine, vitamina i minerala ili neki hidratacijski miks. Osim toga, ponesite si hranu, možda proteinske pločice i neke grickalice. Nemojte zaboraviti ponijeti dodatnu odjeću i sunčane naočale. Uz to, trebat će vam i svjetiljka, u slučaju da se vraćate kasno navečer.

Dok svi čekamo cjepivo protiv COVIDA-19, kampiranje u prirodi može nam barem poslužiti za ublažavanje anksioznosti i tjeskobe, piše Mic.

Najčitaniji članci