Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mali zalogaji za jednostavna i ukusna novogodišnja slavlja

Mali zalogaji za jednostavna i ukusna novogodišnja slavlja
5

Tako mali, a tako dobri: uz malo eksperimentiranja i bez puno namirnica za zabavu se mogu pripremiti slasne košarice, kaputići, minipalačinke i kanape-sendviči

VIDEO

Za novogodišnji party birajte hranu koja se lako jede, a ostane li viška mesa, ribe, pečenog povrća i sličnih namirnica nakon blagdana, lako ih možete iskoristiti za sendviče koji djeluju elegantno, a svi ih vole jesti. Možete ih izmiksati u umake ili paštete i ne bojte se eksperimentiranja - no pridržavajte se važnog pravila - “finger food” ne smije biti veći od zalogaja. Pršut, nasjeckane zrele smokve i rikola ili humus (namaz od miksanog slanutka i sezama) sa salatom od sojinih klica mogu poslužiti kao inspiracija za maštovite kanape-sendviče. 

Umjesto kruha možete nadjenuti palačinke, jaja, minirajčice, tortille ili košarice od prhkog tijesta. Pomiješajte meku ricottu sa sitno naribanom jabukom i mrkvom. Začinite limunom i premažite minipalačinke, koje možete nabosti na čačkalice. Kuhane očišćene kozice odlične su u umaku od majoneze i kečapa. Nadjevom premažite tortille pa umetnite nekoliko listova rikole koje izrežite na veličinu zalogaja. Ne zaboravite ni palentu koja se reže na trokutiće i zapeče s nadjevom od rajčica, poprženom slaninom i parmezanom. Ne volite li palentu, napunite mladi krumpir. Odlično će se spojiti i s mediteranskim umakom od sitno kosanih crnih maslina, peršinom i feta sirom.

Egzotične umake najbolje je poslužiti u čaši ili na kruhu

Krema od graha i avokada ukusna je s lososm. Može se poslužiti u čašicama ili na kriškama prepečenoga kruha. Grah zgnječite prešom za krumpir, a očišćeni avokado zgnječite vilicom, dodajte grahu i začinite limetinim sokom. Prema želji, dodajte kockice krastavca, luka i paprike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Košarice čuvaju ukusna blaga

Za košarice od prhkog tijesta izmrvite maslac s brašnom. Dodajte šećer (odnosno sol za slana jela), jaje te zamijesite. Ohladite ga, razvaljajte i utisnite u kalupe za muffine koje premažite maslacem i pobrašnite. Nadjenite kravljim sirom, pršutom, začinima ili orašastim plodovima, zobenim pahuljicama, jajima i narančom pa ispecite.

Aromatični slani štapići 
u kaputićima od šunke

Štapići u trenu postaju delicija ako se namotaju slasnom šunkom ili pršutom. Možete ih i ispeći - izrađeno tijesto od kvasca, brašna, soli, ulja i začina (primjerice, listići ružmarina) razvaljajte na tanke trake debele kao polovica prsta. Nakon što se dignu, malo ih razvucite, posipajte krupnom soli i pecite oko 20 minuta.

Kuhana jaja punjena morskim plodovima

Sastojci : 8 jaja, 6 žlica kiselog vrhnja, 50 g dimljenog lososa, 3 marinirana inćuna.

Priprema : Skuhajte 8 jaja. Izmiješajte 4 žumanjka s 3 žlice vrhnja te dodajte komadiće lososa. Smjesom napunite polovine bjelanjaka. U drugoj zdjeli izmiješajte ostatak žumanjaka i vrhnja, inćune, senf, češnjak i malo kapra te napunite jaja. Ukrasite kaprima.

Mesne okruglice s crvenim umakom

Sastojci : 600 g mljevenog mesa, 30 g slanine, jaje, 2 češnja češnjaka, 2 žlice mrvica.

Priprema : Mljeveno meso pomiješajte s jajem, mrvicama, češnjakom, slaninom nareznom na kockice, parmezanom, lukom i muškatnim oraščićem. Oblikujte u kuglice, uvaljajte u brašno i pržite u ulju. Poslužite s ljutim umakom od rajčice.

A za kraj nešto slatko... voće 
sa sirom, čokoladom ili medom

Banane, jabuke ili neko drugo voće možete nabosti na štapiće i poslužiti uz posudu rastopljene čokolade kao slatki fondue ili napuniti datulje te smokve posnim sirom i cimetom. Kruška se slaže s mascarponeom i medom, a zamamni su i deserti u malim čašama. Na dno stavite malo kave pa red piškota te dodajte tiramisu i kakaom posipajte vrh deserta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'