Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Malo rustikalnog štiha u domu: Zid od cigle za topli ugođaj

Malo rustikalnog štiha u domu: Zid od cigle za topli ugođaj
4

Više rješenja: Ako se ispod žbuke doista nalazi zid od cigle, lako ga je izložiti pogledu, a zidove od drugih materijala možete obložiti pravom ili umjetnom ciglom

VIDEO

U svijetu, ali sve više i kod nas, posljednjih su godina u trendu ogoljeni cigleni zidovi u interijeru. Cigleni zidovi su moderni, a ujedno crveno-smeđe opeke djeluju rustikalno i stvaraju toplu atmosferu u domu. Cigla se najčešće veže uz stare tvorničke hale i industrijski stil uređenja interijera, ali se jednako dobro može uklopiti i u stambenom prostoru. Sve je više onih koji tijekom preuređenja starijih objekata građenih od pune cigle odluče, barem jedan dio zidova ostaviti ogoljenim. Cigleni zidovi najbolje će doći do izražaja u kuhinji, blagovaonici ili dnevnom boravku. 

Također, cigla može oživjeti dosadan i jednoličan ulazni prostor u stan ili podrumski prostor koji će time dobiti starinski izgled pravoga vinskog podruma. U prostoriji se obično samo jedan zid ističe ciglom. Možete to učiniti i s čitavom prostorijom, ali vodite računa da ima dovoljno svjetla i velike prozore jer biste u suprotnom umjesto topline u domu mogli stvoriti mračnu atmosferu. Ako je odabrani zid sagrađen od pune cigle, možete ga pretvoriti u supermoderni cigleni zid. 

Sa zida najprije čekićem i ličilačkom lopaticom (špahtlom) skinite žbuku, a zatim finije ostatke sastružite čeličnom četkom koju namačite u vodu. Na kraju zid premažite posebnim uljnim premazima kako biste fiksirali površinu zida. Ako je zid u lošem stanju, možete ga premazati odabranom bojom. Nemate li u domu originalnih ciglenih zidova, možete odabrani zid sami obložiti ciglom, bilo pravom opekom ili imitacijom u obliku ciglenih pločica.

  • U kuhinji ćete ciglom postići rustikalni štih. Odaberite zid na kojem neće biti visećih elemenata kako bi došao što više do izražaja.
  • Cigleni je zid dovoljno zanimljiv sam po sebi pa ga ne treba opterećivati s previše detalja i ukrasa. Na njemu će najbolje djelovati slike većeg formata i istaknutih okvira.
  • Zidovi mogu biti u raznim tonovima, od svjetlijih narančasto-crvenih do tamnijih nijansi smeđe. Najvažnije je da se uklapaju uz namještaj i ostatak interijera.
  • Stavljate li imitaciju zidnih obloga, važno je prethodno pripremiti podlogu. Zid koji se oblaže mora biti suh i s njega treba sastrugati staru boju.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'
NEVJEROJATNA SNAGA VOLJE

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'

Dejana Bačko nevjerojatna je žena, koja je usprkos invaliditetu ostvarila sve u životu. Za svakodnevne zadatke koristi noge i ništa je ne može zaustaviti

3 najčarobnija znaka Zodijaka
DIVNA BIĆA

3 najčarobnija znaka Zodijaka

Jedni su duboko empatične i brižne duše. Drugi posjeduju urođenu sposobnost da vide izvan površine i uđu u skrivena područja podsvijesti, a treći su poznati po svojoj intenzivnoj strasti i magnetskoj privlačnosti
Žene otkrile što ih uzbuđuje kod muškaraca: 'Volim šumicu...'
MOŽDA SE IZNENADITE

Žene otkrile što ih uzbuđuje kod muškaraca: 'Volim šumicu...'

Kad muškarac živo govori o stvarima koje ga vesele i koje voli, ja se rastopim, rekla je jedna, a druga se nadovezala: 'Ako muškarac ohrabruje i potiče druge, to je znak da ima puno drugih, vrlo seksi atributa'