Lifestyle

Komentari 11

Mama nakon poroda napravila prvi pregled bebe posve sama

Mama nakon poroda napravila prvi pregled bebe posve sama

Fotografkinja specijalizirana za porode dokumentirala je nesvakidašnje ponašanje mame koja je tek rodila. Inače babica po zanimanju, ova mama je nakon poroda sama pregledala svojeg tek rođenog dječačića

Hvalit ću se na trenutak s ovom mamom... Jer u više od 100 fotografiranja rođenja nikad nisam dokumentirala ovako nešto, uz objavu je napisala fotografkinja Alex Mooney, vlasnica i glavna fotografkinja u školi Alexandria Mooney Photography u St. Louisu u SAD-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako partner može pomoći tijekom poroda?

- Pregled tek rođene bebe je posao koji ova mama radi svaki dan. Ona je jedna od najnevjerojatnijih medicinskih sestara koje sam ikada upoznala, a njezin je posao (za koji vjerujem da bi rekla da je to najbolji posao ikad) brinuti se za tek rođene male bebe nedugo nakon poroda. Sluša njihovo srce, mjeri im opseg glave, kilažu, stavlja narukvicu, uzima njihove male otiske... i još puno toga - napisala je.

Inače, Alex je profesionalna fotografkinja koja se u ljeto 2018. godine službeno udružila s Baptističkim medicinskim centrom Missouri u kojem radi fotografske priče rođenja (kao i besplatnu fotografiju žalovanja), piše na njezinoj internet stranici

Lani je dobila nagradu Međunarodne asocijacije profesionalnih fotografa za rođenje 'Najbolja na porođaju'. S fotografijama poroda je osvojila  i nekoliko drugih nagrada.

- Kad smo razgovarali prije rođenja, rekla mi je da želi sama obaviti pregled svoje bebe. Bila sam šokirana! Pa to je apsolutno nevjerojatno! Bilo je očito da je dobro razmislila o tome - napisala je.

- Sve je to tako čudno raditi bez rukavica - rekla je mama dok je mjerila bebu - piše i dodaje da je bila 'privilegija biti pozvan na ovo rođenje i imati čast fotografirati mamu kako prvi put mjeri svojeg malog dječaka'. 

- Rođenje je tako nevjerojatno, tako osnažujuće - završila je objavu na Instagramu

Najčitaniji članci