Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mame znaju: Uz malo novca svi probemi s čišćenjem će nestati

Mame znaju: Uz malo novca svi probemi s čišćenjem će nestati

Jedna mama je transformaciju stare i prljave perilice za rublje postigla koristeći izbjeljivač i četkicu. A druga je otkrila da se s jeftinim sredstvom koje svi danas imamo lako skida flomaster s tkanina

VIDEO

Čišćenje cijele kuće nije lako, pogotovo ljudima koji rade, imaju djecu pa ih moraju i školovati od kuće. Ali ove majke opsjednute čišćenjem smislile su najbolje trikove kojima su barem usrećile kućni proračun, a koštaju najviše 10 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: Neuobičajeni alati za čišćenje

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Rebecca (37) iz Bedfordshirea rekla je da voli smišljati video materijal kako bi motivirala svoje pratitelje na Instagramu za čišćenje. Inače zaposlena samohrana mama, rekla je da uživa u pametnim trikovima zahvaljujući kojima ne troši preko 10 kuna po proizvodu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rebecina jeftina alternativa za usisavanje

- Umjesto da kupujem skupe ručne usisavače, kupujem jeftini valjak sa samoljepljivim trakama od 10 kuna - objasnila je u videu na svojoj Instagram stranici.

Analiza sredstava za čišćenje ekrana: Mrlje na naočalama mogu biti podloga za bakterije
Analiza sredstava za čišćenje ekrana: Mrlje na naočalama mogu biti podloga za bakterije

- Mnogo je isplativije i može se koristiti u cijeloj kući - dodaje.

- Ne volim kupovati ni nove osvježivače zraka, pa umjesto toga potopim stare u miris koji mi se sviđa, a kupujem ga u većoj količini (npr. u bočici) i koristim jako dugo - objasnila je. 

- Umjesto da koristim skupe proizvode za čišćenje pločica u kupaonici, uzmem čistu krpu, natopim je jeftinim proizvodom za čišćenje i obavim isti posao za puno manje novca - dodala je. 

Lizin genijalan savjet za uklanjanje flomastera

Mama Liz Hardy otkrila je genijalan trik za čišćenje tragova flomastera s baršunastog namještaja. Koristila je gel za dezinfekciju koji je koštao manje od 10 kuna i suhu krpu. Mrlja je nestala.

- Srećom dobila sam ideju sa stranice za čišćenje na Facebooku i odlučila isprobati. Gore nije moglo biti! I gle čuda, gel za dezinfekciju je stvarno očistio flomaster - napisala je. 

- Stavila sam malo gela na suhu krpu od mikrovlakana i zatim malo po malo trljala tragove flomastera sa stolca sve dok nije nestala! - napisala je. 

Alati za čišćenje: Evo koliko bi ih često trebali mijenjati i čistiti
Alati za čišćenje: Evo koliko bi ih često trebali mijenjati i čistiti

Debbiein trik za čišćenje WC-a

Debbie, iz Wolverhamptona, rekla je da voli 'temeljito ribati' kad se loše osjeća. Inače dijeli svoje ideje i trikove za čišćenje na Instagramu.

Najpopularniji trik joj je korištenje drogerijske paste za čišćenje pomoću koje očisti lonce do savršenstva.

- Posuđe nakon čišćenja izgleda kao novo - napisala je. 

Svaki dan čisti zahod nalijevajući u njega izbjeljivač prvo polako uz rub, pa onda u sredinu na dno WC-a. 

- WC je sjajno bijel i čist - napisala je i dodala da 'za dno školjke ponekad koristi i tablete za proteze, što je košta oko kunu po tableti, a ostavi je desetak minuta da djeluje.'

- Imam novi isprobani alat za čišćenje koji je nevjerojatan! - objasnila je.

Marijin savjet za održavanje perilice rublja

Mama Maria Frances rekla je da je kupila rabljenu perilicu rublja i otkrila jednostavan trik za čišćenje perilice koji se bazira na običnom izbjeljivaču. 

- Doslovno sam ubrizgala malu količinu izbjeljivača i protrljala je starom četkicom za zube po unutrašnjojsti bubnja. Tada sam još malo tekućine ušpricala i ostavila preko noći - napisala je Maria.

- Vidjela sam nekoliko komentara o tome kako izbjeljivač uništava gumu u perilici, ali koristila sam manje od 2 decilitra izbjeljivača, nedovoljno da uništim gumene dijelove - objasnila je.

- Ovo je rješenje za plijesan u bubnju, sjajno je - napisla je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...