Lifestyle

Komentari 33

Masturbacija, dobar vibrator i komunikacija: To ženama treba!

Masturbacija, dobar vibrator i komunikacija: To ženama treba!

Žene koje koriste vibrator do vrhunca dolaze lakše i češće, a način na koji će žena reagirati na muškarca, po tom pitanju, uvelike ovisi o njezinom seksualnom zadovoljstvu

Seksualni užitak nije nešto što treba shvaćati neozbiljno i nebitno. To je bitan aspekt dobrobiti svakog čovjeka i temeljno ljudsko pravo. Zaključili su to stručnjaci koji su na Svjetskom kongresu seksualnog zdravlja kreirali 'Deklaraciju o seksualnom užitku'.

POGLEDAJTE VIDEO Blagodati vođenja ljubavi:

Seksualno zadovoljstvo definirali su kao 'fizičko i/ili psihološko zadovoljstvo i uživanje proizašlo iz zajedničkih ili usamljenih erotskih iskustava, uključujući misli, maštarije, snove i osjećaje... Pristup izvorima seksualnog užitka dio je ljudskog iskustva i subjektivne dobrobiti... Seksualno zadovoljstvo je temeljni dio seksualnih prava po pitanju ljudskih prava'.

U toj deklaraciji pozabavili su se raznim 'škakljivim' pitanjima pa tako i ženskim užitcima. 

Jedna studija je pokazala poražavajuće rezultate kada su ženski i muški orgazmi u pitanju. Samo 39 posto žena kazalo je da uvijek ili obično uvijek dožive orgazam tijekom seksualnog odnosa, dok je kod muškaraca taj postotak daleko veći - čak 91 posto.   

U studiji se detaljno opisuju uzroci ovog velikog nesrazmjera u navedenim postocima. Između ostalog, govori se o kulturnom precjenjivanju penetrativnog seksa, koji je najpouzdaniji put do muškog orgazma, te kulturnom obezvređivanju stimulacije klitorisa, što je pak najpouzdaniji put do ženskog orgazma.

Dakle, tu ćemo se zaustaviti - na zadovoljstvu žene! Podijelit ćemo s vama tri odlična savjeta kako se uzbuditi i tako lakše doći do vrhunca, sa ili bez muškarca.

1. Masturbacija

Nakon desetljeća istraživanja o učinkovitim strategijama za pomoć ženama koje imaju problema sa postizanjem vrhunca, masturbacija se pokazala najboljom metodom.

Seksualni terapeuti ženama često govore o usmjerenoj masturbaciji, zapravo im daju zadatke da se jednostavno same zadovoljavaju kod kuće. Za one koje oklijevaju sa nesputanim uranjanjem u zadovoljstvo, terapeuti savjetuju postupno 'zagrijavanje' - korake koje treba poduzeti prije samozadovoljavanja, a to zna uključivati gledanje genitalija drugih žena, učenje o tome kako se druge žene zadovoljavaju i gledanje vlastite vulve zrcalom. Potom slijedi solo-stimulacija prstima, lubrikantima i vibratorom.

2. Korištenje vibratora

Taj mali razigrani uređaj do danas je usrećio mnoge žene. Čak su mnoge priznale kako im je to jedini način dolaska do orgazma, što ne čudi obzirom da klitoris fantastično reagira na vibracije.

Istraživanje je pokazalo kako žene koje koriste vibrator do vrhunca dolaze lakše i češće, a način na koji će žena reagirati na muškarca, po tom pitanju, uvelike ovisi o njezinom seksualnom zadovoljstvu.

3. Komunikacija

Masturbaciju, sa ili bez vibratora, žena može obaviti sama sa sobom, a samo postizanje orgazma prvi je i važan korak u učenju kako doći do orgazma s partnerom. Međutim, kako bi žena svoje zadovoljstvo prenijela na zadovoljstvo sa partnerom, potrebno je još nešto izuzetno važno, a to je dobra komunikacija - ona je temelj uzavrelih strasti i zadovoljstva u krevetu.

Istraživanje podupire ovu tvrdnju, Naime, dobra seksualna komunikacija u velikoj je mjeri povezana sa seksualnim zadovoljstvom i stopom orgazama. 

Zato je važno razgovarati sa partnerom o vlastitim željama i potrebama bez imalo ustezanja i srama, jer tu se zapravo nema čega sramiti - seks je normalan dio života.

Muškarac ne može znati, razumjeti i prihvatiti potrebu žene za 'malo zagrijavanja' prstima ili vibratorom, ako mu ona to ne kaže. Mnoge žene priznaju kako im je neugodno razgovarati o tome, posebno sa muškarcima sa kojima nisu u vezi. S druge strane, momci kažu kako zapravo vole znati što partnericu uzbuđuje te da ih iskren razgovor o tome zapravo uzbuđuje. Mnogi od njih čak su zahvalni kada im žena otkrije svoju potrebu za stimulacijom klitorisa.

Zaključak: Recite partneru što volite i želite! I zapamtite, ono što je jednoj ženi potrebno za uzbuđenje, ne djeluje nužno i kod druge. Sve je to individualno, stoga osluškujte vlastito tijelo i njegove potrebe pa otvoreno o tome komunicirajte sa svojim muškarcem. Također, priuštite si poneki užitak i kad partnera nema u blizini, jer život je previše kratak da ne biste uživale u njemu što češće, prenosi Psychology Today.

Najčitaniji članci