Lifestyle

Komentari 9

Melanom mu 'pojeo' vrat i leđa: 'Primijetio sam malu mrlju...'

Melanom mu 'pojeo' vrat i leđa: 'Primijetio sam malu mrlju...'

Ryan Glossop (37) je napravio oko 40 biopsija vrata, leđa i pluća. Imao je i četiri operacije. Odlučio je ovo iskustvo podijeliti kako bi upozorio sve ljude da redovito idu na preglede kože

Ryan Glossop (37) prošle godine je odlučio otići na pregled nakon što je njegov prijatelj umro od raka kože. Na stražnjoj strani vrata je primijetio malu mrlju za koju se kasnije utvrdilo da je riječ o melanomu. Nakon dvije operacije, Ryanovo stanje i dalje nije bilo dobro.

Njegova supruga Fallon Glossop je na društvenim mrežama podijelila ovu priču. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Problem kod raka kože je da se ne uklanja samo zahvaćeno područje nego često i područje oko njega. Dijagnosticirali su mu stanje kože nazvano Nevus Spillus. Jako rijetko su događa da se ono pretvori u melanom, ali u njegovom slučaju se to dogodilo - napisala je Fallon.

Ona je ispričala kroz koju je bol prolazio njen suprug koji je napravio oko 40 biopsija vrata, leđa i pluća i koji je imao četiri bolne operacije. U svibnju ove godine, posljednja operacija uključivala je uklanjanje velikog djela kože s Ryanovog vrata i nogu. 

- Trebalo je skinuti velik dio kože s vrata i leđa. Napravili su mu i kožnu transplantaciju tako da su mu uklonili kožu s obje noge kako bi pokrili dio na vratu i leđima - ispričala je.

Ryan je također opisao ovo iskustvo.

- U početku je bilo zastrašujuće, ali više sam bio zabrinut činjenicom da ću imati prilično značajne ožiljke - rekao je.

Također je priznao da nikada nije mislio da će biti u opasnosti jer kao dijete nije imao puno pjega.

- Posljednjih nekoliko godina to se počelo mijenjati, dobio sam više mrlja i pjega, ali dok nisam počeo raditi u industrijskom rudniku nije razmišljao o pregledu - rekao je.

On je želio podijeliti ovo iskustvo kako bi upozorio ljude na zablude o melanomu. Rekao je da većina ljudi vjeruje da kancerogene pjege mogu biti smrtonosne, ali se uklanjaju prilično lako i ostavljaju samo mali ožiljak. Dijeljenjem slika njegovog vrata na društvenim medijima želio je ljudima pokazati koliko katastrofalno ovo stanje može biti. 

Njegovo dvoje male djece, u dobi od osam i pet godina, idu na redovite preglede.

- Napravite pregled kože - pozvao je Ryan sve korisnike Facebooka.

- Cijelo ovo iskustvo bilo je izazovno za sve nas, ali ako se iz ovoga može izvući nešto dobro to je onda da želimo povećati svijest o raku kože. Melanom čini 10 posto svih karcinoma kože, zato je važno da redovito idete na preglede - zaključila je njegova supruga, a prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci