Lifestyle

Komentari 3

Mislite da ste zeznuli na poslu, ovi primjeri olakšat će vam dan: Uništio sam 10 godina arhive...

Mislite da ste zeznuli na poslu, ovi primjeri olakšat će vam dan: Uništio sam 10 godina arhive...

'Tko radi, taj i griješi', stara je mudrost, ali ipak i kod toga postoje nijanse. Nije isto ako ste na poslu nekome poslali krivi e-mail ili ako ste nekome umjesto 6000 naplatili 60.000 dolara

Korisnik Reddita pod imenom u/29thattempt započeo je razgovor na temu najgorih pogrešaka koje je netko napravio na poslu. On je naime, zeznuo i htio je vidjeti da nije jedini.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Htio bih čuti o vašim greškama na poslu kako bih se lakše osjećao zbog toga što sam ja danas zeznuo na poslu. Ne želim ići u detalje, ali radi se o tome da nisam znao nešto što sam morao znati i na čemu sam već trebao raditi mjesecima. Nisam imao pojma. Srećom, šteta nije prevelika i čini se da ću 'preživjeti'. Šef također nije ništa saznao pa mislim da je sve u redu. A što je s vama - upitao je i otvorio 'Pandorinu kutiju'.

Ovo su neki od najboljih odgovora koje je dobio:

- Na svom prvom poslu radio sam na izdavanju ugovora za jednu banku. Moje zapažanje detalja je grozno (kasnije su mi dijagnosticirali ADHD, što dosta toga objašnjava!). Uglavnom, trebao sam suradniku na određeno vrijeme dati plaću od 13.000 funti. Ustvari sam poslao ugovor na 130.000 funti. Taj suradnik ga je potpisao i inzistirao da banka ispoštuje ugovor. Do danas ne znam kako se sve završilo, ali ja nisam još dugo tamo radio - podijelio je svoje iskustvo EvansAbove.

- Jednom klijentu sam za robu naplatio 60.000 umjesto 6000 dolara. Uplata je prošla i nisam znao što sam napravio sve dok me klijent nije upozorio. Pokušao sam odmah refundirati novac, ali aparat je refundirao samo 900 dolara dnevno. Na kraju je morao čekati tjedan dana da dobije svoj novac nazad. Bio je jako smiren oko svega - napisao je Wellety.

- Rekao sam da mi treba slobodan dan i da ću se vratiti sljedeće jutro, to je bilo prije sedam godina - rekao je BringTheFingerBack.

- Prvi radni dan na novom poslu, koji se radi od doma, zaspao sam i javio se tek tri sata kasnije. Sljedeći ponedjeljak opet sam radio od doma, a ovaj put sam kasnio dva sata jer sam opet prespavao budilicu. Oba puta okrivio sam probleme s internetom za kašnjenje i sada sam napokon prošao probni rok - ispričao je HybridReptile15.

- Radim u call-centru i umjesto da klijentu kažem: 'Nije da vam ne vjerujem, ali...', rekao sam samo: 'Ne vjerujem vam' - 'pohvalio' se Jackcu.

- Radio sam u fast food restoranu i umjesto soli, u soljenku sam stavio šećer pa su svi taj dan jeli slatki pomfrit - napisao je PlayfulAccident.

- Dok sam radio na benzinskoj pumpi pustio sam čovjeka koji je natočio goriva za 90 dolara da ode, a naplatio sam mu samo novine koje je kupio - rekao je Non-Combatant.

- Radio sam na isplatama za jednu banku i jedan od većih klijenata rekao nam je da zaustavimo isplatu s računa. Ja sam zaboravio i 100.000 funti je otišlo s računa. Trebali su tjedni dok novac nije vraćen i ja sam paničario tijekom svake sekunde tog perioda - ispričao je Clarets1882.

- Jednom sam proslijedio uplatu od 30.000 funti umjesto 300 funti. Nisam mogao doći do klijenta da mu odmah objasnim što sam napravio i prošla su 24 sta dok nije primijetio. Najgore je bilo što je skoro pretukao svoju suprugu jer je mislio da mu je ukrala novac. Najgora. Greška. Ikad - podijelio je svoje iskustvo Low-Understanding119.

- Radio sm za dućan električnom opremom dok su televizori još bili u obliku kocke i jako teški. Tijekom transporta stavio sam jednu takvu kutiju s televizorom na pokretne stepenice i samo sam užasnuto gledao kako se prevrće i udara na sve strane na putu prema dolje. Nikada nisam nikome ništa rekao, a nitko ne nije ni žalio. Vjerujem da je netko dobio robu 'oštećenu u transportu' - napisao je Automatic-Arrival-20.

- Dok sam radio u jednom skupom restoranu, usred kuhinje na pod mi je pao pladanj pun maslina koje su bile u maslinovom ulju. Bio je to najužurbaniji dio dana i svi su se sklizali i svašta mi govorili. Još i danas me prođe jeza kada se toga sjetim - rekao je 14RainbowFish.

- Uspio sam uništiti 10 godina računovodstvenih arhiva tvrtke - podijelio je svoj užasan poslovni trenutak ThunderThighChun-li, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci