Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
73 komentara

Misteriozna bolest - krvari iz očiju i ušiju pet puta dnevno

O kakvoj bolesti bi se moglo raditi ne znaju ni liječnici. Sve je počelo 2013. godine kada joj je krv počela curiti iz očiju. Sad se to proširilo i na uši, jezik, nos, vrhove prstiju i vlasište

73 komentara

Specijalisti iz svih grana medicine nikako ne mogu shvatiti o kakvoj bolesti bi se moglo raditi kod 17-godišnje Marnie Harvey iz Velike Britanije. Ona pati od misterioznog stanja u kojem joj pet puta dnevno gusta krv izlazi iz očiju, ušiju, nosa, jezika, vrhova prstiju (ispod notiju) i iz vlasišta. Sve je počelo 2013. godine kada joj je krv počela kapati iz očiju. To se nastavilo svaki dan i proširivalo na druge dijelove tijela. Sad je toliko iscrpljena da jedva izlazi iz kuće. Odlučila je svoju priču podijeliti s javnosti jer se očajnički nada da će se naći netko tko bi joj mogao pomoći da to prestane.

Foto: Marnie Harvey Bila je na mnogim pretragama, ali odgovora nema. Liječnici su joj u početku savjetovali da promijeni prehranu, da izbaci mliječne proizvode pa šećere, pšenicu, čokoladu itd., ali i dalje se ništa nije mijenjalo. Testitali su je na mnoge bolesti pa čak i tumor na mozgu, no nalazi su bili dobri. Ipak, njoj je postajalo sve gore. Lani u srpnju se probudila, a jastuk je bio sav krvav. Prestravljeno je izjurila iz sobe tresući se od straha. Počela je krvariti i iz ušiju i nosa te ispod noktiju, a zadnjih nekoliko tjedana krv joj izlazi i iz jezika te vlasišta. Liječnici je zovu "Misteriozna djevojka".

Foto: Marnie Harvey - Krvave suze izlazile su iz mojeg desnog oka. Imala sam krvi po cijelom licu i osjećala sam probadajuću bol iza očiju. Osjećala sam se kao da propadam. Moji roditelji, brat i sestra počeli su vrištati nakon što su me vidjeli. Brat će pozvao hitnu pomoć - prisjetila se Marnie kako je to izgledalo prvi put te 2013. godine.

Prije toga naglo se počela osjećati loše i iskašljavala je  krv. Bila je na snimanju pluća, ali sve je bilo u redu. Vremenom je počela patiti i od jakih migrena zbog kojih je izostajala iz škole tjednima. Samo je ležala u svojoj sobi u mraku i čekala da joj bude bolje. Hitna pomoć ju je nekoliko puta vozila u bolnicu, ali su je brzo i vraćali jer ne znaju što joj je i kako zaustaviti krvarenje.

Foto: Marnie Harvey - Prije sam skoro svaki dan izlazila s prijateljima, a sada me strah izaći iz kuće. Krvarim pet puta na dan i osjećam se kao da mi je život na čekanju. Prije, dok je krv curila samo iz očiju, mogla sam to nekako prikriti sunčanim naočalama, ali više ne mogu - ispričala je i dodala kako uz to svaki dan pronalazi modrice po cijelom tijelu koje su bolne na dodir i nabubrene, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message