Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Mjesečni plan: U četiri tjedna do savršeno vretenastih ruku

Mjesečni plan: U četiri tjedna do savršeno vretenastih ruku

Lijepo definirane ruke i čvrste nadlaktice san su mnogih žena, ali samo uz vježbanje i uravnoteženu prehranu postiže se željeni izgled - bez masnog tkiva i obješene kože. Samo pratite plan...

VIDEO

Treningom ruku i ramenog pojasa ne samo da se ruke estetski oblikuju već se mobiliziraju, prokrvljuju i jačaju mišićni, ligamentarni i koštani sustav. 
- Snažne ruke su bitne u skoro svim životnim situacijama jer većinu manipulacija raznim objektima vršimo baš rukama. 

Razgibajte i rameni pojas

Mobilnost ruku i ramenog pojasa je također izuzetno bitna kako bi se tijelo moglo kretati i gibati u prirodnom pokretu i bez ograničenja. Prokrvljenost je odgovorna za toplinu tijela te transport kisika i hranjivih tvari u svaku stanicu u našem tijelu - objašnjava nam nam kineziolog Hrvoje Sambolić.

Kako su se zbog ubrzanog ritma života uvelike promijenile radne navike, ljudi sve manje vremena provode krećući se, pa su brojni problemi, poput smanjenja cirkulacije, karpalnog tunela, direktna posljedica položaja ruku u kojem ih držimo dok radimo.

Sam nepravilan položaj ruku uzrokuje druge kompenzatorne mehanizme kojima se tijelo trudi dovesti samo sebe u stanje balansa, međutim u tim pokušajima se češće stvaraju druge neželjene posljedice - objašnjava Sambolić. 

Svi oni koji ne žele “nabijati” i “isticati” mišiće nego ih samo malo oblikovati, a što je najčešće želja mnogih vježbačica, svoje bicepse i tricepse ne moraju tesati u teretani, dižući utege i vukući sajle, već se trening ruku može odraditi s vlastitom težinom i uz pomoć elastičnih traka za vježbanje. 

Dreamstime

- Bitno je shvatiti razliku između ‘snažnih’ ruku i ‘velikih’ ruku. Da bi ruke bile snažne, nije nužno povećanje mišićne mase, već prilagođenim treningom i korekcijama prehrane mogu se izgraditi lijepe i vretenaste ruke koje će istovremeno biti snažne i koje možete s ponosom pokazivati u svim prilikama. Na taj način se izbjegavaju estetski problemi ‘prenabildanih’ ruku - naglašava Hrvoje Sambolić.

No i za lijepo oblikovane ruke potreban je trud, čak i ako imate dobre genetske predispozicije. Sama tonizacija mišića i njihovo oblikovanje ne ovise samo o kombinaciji treninga te prehrani koja gradi mišićna vlakna (proteini), nego i o mikro te makronutrijentima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima