U novom broju gastromagazina očekuju vas najbolje ideje za slastice od domaćeg pudinga, recepti za Sulejmanovu juhu i ukusne gulaše koji su se udomaćili kod nas
Mmm... fini gulaši i slastice od pudinga u novom Skuhatćute
Novi broj magazina za uživanje u hrani donosi 16 novih ideja za pripremu nezaboravnih slastica od domaćeg pudinga. Kušajte neodoljive spojeve kakaa i piškota, ispecite puding u pećnici (kao što to čine Britanci) ili nadjenite eklere mirisnom bijelom kremom. Poželite li nešto slatko ali jednostavno - pripremili smo i recept za nenadmašne punjene palačinke s puuuno čokolade.
U potrazi za orijentalnim okusima put nas je odveo u Dalmaciju. Kebab & Meze bar Iştah u Splitu prvi je bistro u kojem se poslužuju tradicionalni turski specijaliteti. Turska priča o velikoj ljubavi i malim ali slasnim jelima nadahnula nas je da se odmah bacimo na pripremu kadaifa, zagrijemo krepkom Sulejmanovom juhom, uživamo u humusu, kisiru...
Šetnja kroz najbolja jela svjetske kuhinje navela nas je da se vratimo kući i prisjetimo djetinjstva kada je baka na stol iznosila topli gulaš s puno mesa i slasnog povrća. Iako su ga Mađari proslavili, a Nijemci i Austrijanci objeručke prihvatili, gulaš se kod nas tako suptilno udomaćio kao da i nije "stranac". Ovisno o kraju, poslužuje se s fužima, njokima ili palentom, dodaje mu se vino ili se priprema od divljači.
Skuhatćute potražite 1. veljače na kioscima uz 24sata po cijeni od 1,99 kuna.