Lifestyle

Komentari 21

Mnogi danas obrađuju vrtove posve goli - evo zašto to rade

Začetnik ideje poziva sve da se pridruže Svjetskom danu golog vrtlarenja jer bi 'naša kultura trebala graditi zdraviji odnos prema našim tijelima i poraditi na povezanosti sa prirodom'

Ovaj dan obilježava se prve subote u svibnju, a promovira povezanost čovjeka s prirodom i prihvaćanje ljudskog tijela onakvog kakvo je stvoreno. Službeni naziv je 'World Naked Gardening Day', a začetnik ove ideje je Mark Storey.

Nit vodilja bilo je stvaranje 'ne-seksualne društvene golotinje' i prihvaćanje naših golih tijela kao nečeg prirodnog i normalnog.

Golo vrtlarenje ne mora se samo odnositi na one koji imaju dvorišta već je dovoljan i cvjetić na prozoru stana o kojem možete brinuti bez krpice na sebi, želite li vi obilježiti ovaj dan. 

Organizator poziva sve u svijetu da im se pridruže jer bi 'naša kultura trebala graditi zdraviji odnos prema našim tijelima i poraditi na povezanosti sa prirodom'.  

- Golo vrtlarstvo nije samo jednostavna radost, nego nas podsjeća, pa makar i na tih nekoliko minuta, da smo i mi ljudi dio ovog planeta te da budemo iskreni sami prema sebi i tome tko smo zapravo - stoji na internetskoj stanici World Naked Gardening Day (WNGD). 

Evo kako obilježiti ovaj dan, prema savjetima organizatora: 

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka 

Najčitaniji članci