Lifestyle

Komentari 4

Moć mirisa: Par kapi eteričnog ulja učinit će vas neodoljivima

Moć mirisa: Par kapi eteričnog ulja učinit će vas neodoljivima

Eterična ulja različito djeluju pa birajte ona koja bi vam u određenom trenutku života dobro došla. Na primjer, mirisi ruže i orhideje pomažu u pronalaženju prave, iskrene ljubavi

Prvo i najvažnije je da vaša kuća, ali i vi sami, odišete čistoćom. Naime, ustajali i neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju i automatski se osjećate lošije i privlačite ono loše u život, iako toga možda niste svjesni. Također, prostor u kojemu boravite provjetravajte često. 

Kada su preduvjeti poput čistoće i svježine ispunjeni, tek tada možete posegnuti za eteričnim uljima koji će u vaš život prizvati sreću, blagostanje, ljubav i sve pozitivne stvari koje možete poželjeti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Umjetne mirise izbjegavajte, jer zapravo udišete sitne čestice tko zna kakvih kemikalija, a iz toga se ne može izroditi ništa dobro. Jednako je i sa mirisnim svijećama koje sadrže umjetne arome.

Eterična ulja različito djeluju pa birajte ona koja bi vam u određenom trenutku života dobro došla. 

Tu je nekoliko prijedloga:

Painted Indian hand with mehndi ornament

Ylang-ylang eterično ulje

Miris ovog ulja, koje se dobiva od istoimene biljke (lat. Cananga odorata forma genuina), može vas učiniti privlačnijima partneru. Stavite jednu kap na prst i razmažite na područje šeste čakre, što bi bilo mjesto točno između obrva. Također, želite li preusmjeriti poglede ljudi na sebe, jednu kap stavite na krunsku čakru, to je mjesto na samom vrhu tjemena.

Mješavina ruže i lavande

Ova kombinacija je odlična za ostavljanje dobrog dojma na razgovoru za posao. Po jednu kap od svakoga stavite na srčanu čakru, to područje se nalazi između vaših grudi.

Jasmine Oil

Ulje jasmina

Ulje jasmina možete upotrijebiti poželite li nekoga zavesti. Stavite jednu kap na šestu čakru (točno u sredinu između obrva), prenosi Atma.

Također, miris jasmina poboljšava raspoloženje, ublažava depresiju, nesanicu i tjeskobu. Odličan je i za neutralizaciju negativnih emocija kao što su ljutnja, nesigurnost, pesimizam, osjećaj krivnje, tuge, a pomaže čak i kod fobija.

Postoji više vrsti jasmina, no samo dvije su pogodne za eterična ulja zbog specifičnog mirisa po kojemu je poznat - to su Jasminum officinale i Jasminum grandiflorum.  

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci