Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Moderna baka: I dok se uloga promijenila, ljubav je ostala

Moderna baka: I dok se uloga promijenila, ljubav je  ostala
1

Ona je odbacila tradicionalnu ulogu i ne ljulja se više u stolcu. S unucima kvalitetno provodi vrijeme i vodi ih svugdje, a jaz među generacijama kao da se izgubio

VIDEO

Slavna glumica Jane Seymour (63) moderna je baka i tu titulu ponosno nosi. Svojim unucima želi toliko toga dati i kaže da nema veće sreće od vremena koje provodi s njima. I u tome je slična većini svojih vršnjakinja. Moderne bake rođene 50-ih i 60-ih godina promijenile su pravila.

Odlučno su odbacile tradicionalnu ulogu, štedljivost i poniznost te odlučile učiniti nešto za sebe. Hrabro se suočavaju sa svakodnevnim problemima, ali uspješno usklađuju obitelj, posao, prijatelje, hobije, a uz to su i supermame.

Stoga ne čudi što su, dobivši unuke, značajno izmijenile ulogu bake, no ljubav je za njih ostala jednako nesebična.

Američka udruga umirovljenika (AARP) ističe kako moderne bake ravnaju bore i ne ljuljaju se više u stolcu. Vjerojatno vježbaju jogu i lukavo prikrivaju sijedu kosu. Zahvaljujući napretku u medicini, njihov životni vijek se produljio za 25 godina. Današnje bake izgledaju i osjećaju se mlađe, zdravije i aktivnije. Vitalnije su pa danas rade i zarađuju više nego ikad. Visoko su obrazovane, imaju više znanja, slobode i novca pa vrijeme s unucima žele provoditi kvalitetno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uložile su veliki napor kako bi uklonile generacijski jaz između njih i njihove djece. To prenose i na odnos s unucima. Angažman modernih baka djeca opisuju kao zabavu s cool tetom. Za razliku od vlastitih baka, današnje s unucima imaju mnogo intenzivniji odnos. Igraju se, uče i raspravljaju s njima. Rado ih savjetuju i svugdje ih vode.

No neke moderne bake su posvećene samo sebi te žele uloženi životni trud i zarađeni novac potrošiti na putovanja i ugodan život. Neke, poput Blythe Danner, majke glumice Gwyneth Paltrow, ne vole ni da ih se zove bakom, nego radije osobnim nadimkom.

Međutim, nova baka može nositi vrtoglavi broj šešira i odijevati se po posljednjoj modi, ali njezina glavna potreba i dalje ostaje ista: pružiti unucima bezuvjetnu ljubav, iskustva i uspomene koje će oni prenositi unucima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru