Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Crvena odjeća muškarce potiče na bliskost i zavođenje

Žene bi na ljubavne sastanke trebale odjenuti crvenu haljinu ili majicu, kako bi si povećale izglede i osvojile željenog partnera. Muškarac će joj vrlo teško odoljeti

Pixsell
Foto: Pixsell
0 komentara

Ne samo da su žene u crvenoj odjeći privlačnije muškarcima, već crvena boja u njima budi želju za zbližavanjem i potiče ih na zavođenje suprotnog spola. Američki istraživači dali su sliku "prosječno" privlačne žene dvjema grupama studenata. Prva grupa je vidjela sliku žene u crvenoj odjeći, dok je druga grupa dobila sliku iste žene odjevene u plavo. U zadataku da osmisle koja bi pitanja postavili ženi sa slike, rezultati su pokazali da su pitanja upućena ženi u crvenom bila koketnija i izravnija. Slijedeći zadatak je bio postaviti stolicu za ženu sa slike u zamišljenom razgovoru, a ženi u crvenom su studenti namijenili poziciju što bliže sebi, za razliku od studenata koji su gledali sliku žene u plavom.

Američki istraživači vjeruju da taj fenomen ima svoje korijene u evoluciji, gdje crvena boja simbolizira plodnost i zdravlje. Primjerice ženke majmuna i čimpanzi posebno se crvene za vrijeme ovulacije, privlačeći tako partnere za parenje. Žene bi tako prilikom izlaska s potencijalnim partnerom trebale nositi crveno, a na popularnim drušvenim mrežama postaviti sliku sebe u crvenom, kako bi plijenile maksimalnu pažnju i povećale si izglede kod suprotnog spola.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message