Burger festival u Zagrebu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ovako nešto sigurno niste jeli: Isprobajte burger s kruškama, džemom od borovnice ili kavom

Ovako nešto sigurno niste jeli: Isprobajte burger s kruškama, džemom od borovnice ili kavom

Burgeri od wagyu govedine, janjetine, tune i lososa, burgeri s pistacijom, kruškom ili džemom od borovnice čine tek dio gurmanske rapsodije koja će od 7.-17. rujna vladati Parkom dr. Franje Tuđmana

VIDEO

Od četvrtka 07. rujna do nedjelje 17. rujna zagrebački Park dr. Franje Tuđmana bit će nezaobilazna destinacija svim gurmanima, ljubiteljima street fooda i street arta, ali i svima željnim cool zabave uz odličnu glazbu, te pregršt razbibrige za mališane.

POGLEDAJTE VIDEO: Burger festival

Pokretanje videa...

Burger festival 2020. 01:24

Osim što će se na istoj lokaciji po prvi put zajedno odvijati Burger Festival i Zagreb Street Art Festival s više od 165 umjetnika iz 33 zemlje svijeta, osim pet besplatnih koncerata, dvije dječje zone, gratis kulinarskih radionica, nastupa DJ-eva, silent kina i natjecanja u spravljanju burgera, na Festivalu će se na ukupno 20 kućica moći kušati i zaista ekstravagantni burgeri.

Bit će tu burgera od tune i lososa, janjećih burgera, burgera s kozicama, burgera s Wagyu i Txogitxu govedinom i kavom, crispy i spicy chicken burgera koji mesa nisu vidjeli, burgera s kruškama i onih za džemom od borovnice kao i jedinstveni Pannicarno koji je spoj burgera i sendviča.

Imamo korisne savjete za pripremu burger partyja o kojem će poslije svi pričati
Imamo korisne savjete za pripremu burger partyja o kojem će poslije svi pričati

Po prvi puta će se na Burger Festivalu brioche peciva mijesiti i peći na lokaciji i to u režiji gurmanima dobro poznatog Boogie Laba. Pravu senzaciju pod nazivom Pannicarno za ovogodišnji zagrebački Burger Festival pripremila je Pizzeria i bar Mrs.Fogg. Pannicarno je jedinstveni spoj burgera i sendviča s junećim mesom, čija je posebnost friško pečeno tijesto s premazom od češnjaka i parmezana koji mu daju dodatnu aromu i teksturu.

Veterani Burger festivala iz Instituta za burgere by Mate Janković zagrebačku će publiku osvojiti svojim nenadmašnim kombinacijama okusa među kojima je i zvijezda Asian Street Food Festivala, Spicy Korean burger od 100 posto junetine iz lokalnog uzgoja, azijskim kupusom, kimchijem, pečenim carskim mesom, cheddar sirom i gochujang mayo umakom.

Ozbiljno uzbudljive novitete na zagrebački Burger Festival donosi Full Circle by Marko Palfi. Njegov Dekadent. Ove se godine vraća u novom, poboljšanom 2.0 izdanju. Radi ga od kombinacije španjolske Txogitxu govedine dubokog i intenzivnog okusa, te japanske Wagyu govedine koja je kao najkvalitetnija govedina na svijetu poznata po mekoći i sočnosti. Specifičnu kompleksnost ovom burgeru daje kava koja je neobičan dodatak koji cijelu kreaciju diže na novi nivo.

Uz to, u ponudi će imati i poznati klasik Smokey Double D, zatim Cheeky Italian s piletinom s OPG-a Orehovec i kombinacijom mozzarelle, pistacije i bosiljka. Za ljubitelje ribe, tu je Fishy Asian koji kombinira tunu, kao ribu koja ima karakter, ali nema masnoće i losos koji burgeru daje sočnost, dok specifični azijski okusi prisutni u wasabiju, soja sosu i đumbiru ovaj burger čine prepoznatljivim.

Originalni okusi na Burger festu: Isprobajte Negromanta ili Blackie i oduševite svoje nepce
Originalni okusi na Burger festu: Isprobajte Negromanta ili Blackie i oduševite svoje nepce

Iz Zrenjanina prvi put na Burger Festival Zagreb dolazi Bistro Funk koji će predstaviti autorske burgere koristeći namirnice od hrvatskih lokalnih proizvođača.

“Dim je sve!” - najavljuje talentirani i Michelinovim zvjezdicama ovjenčani chef Deni Srdoč koji dolazi s kamadoo grillom na ugljen. Na Burger festivalu u Zagrebu spremat će tri vrste burgera: Hidden burger, El Popta’s i i Drunken burger, te tri vrste krumpirića - regular, cheese i spicy fries.

Submarine Burger, na Festival dolazi s klasicima Original burgerom, Smokehouse burgerom i Original vegan burgerom ali donosi i autentične okuse Mediterana u posve novom Greek burgeru. Ponudu prate i njihovi krumpirići Truffle Grana Padano te Classic.

Pored spomenutih kreacija, svi posjetitelji Burger Festivala će moći kušati i delicije koje spremaju Bite of Fun by Melkior, Burger Jam, 4Burgers, Picnic Mingle & Fun, Beg’s Plant Based, Burger Bar, Cheesy Burger, Pommes, te Chefs Burger by Ivan Pažanin.

Sendviči iz 1980-ih u Zagrebu: 'U naše sendviče idu hobotnica, tripice, ramstek i mesna štruca'
Sendviči iz 1980-ih u Zagrebu: 'U naše sendviče idu hobotnica, tripice, ramstek i mesna štruca'

Za ljubitelje slatkog tu je najbolji craft sladoled u Zagrebu i šire - Luxury gelato Pri suncu Nine Šarić.

Za odličnu atmosferu svih dana Festivala pobrinuo se Ozren Kanceljak uz kojeg će još nastupiti: DJ Jazzozo, DJ Luigi, Robert Mareković, DJ Stanko Bondža i DJ Luka Deluxe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama