Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: Sajema
ISKORISTITE TOPLE DANE

Imamo korisne savjete za pripremu burger partyja o kojem će poslije svi pričati

Prvog svibnja službeno je otvorena sezona roštilja, a sve topliji dani idealna su prilika da okupite obitelj i prijatelje te bacite koju pljeskavicu na vrući grill. Evo savjeta kako napraviti najbolji burger party

Sadržaj donosi: Shopaj24

Premda su burger partyje originalno proslavili Amerikanci, dobrom burgeru rijetko tko može odoljeti, pa se ovo jelo bez problema proširilo i na ostatak svijeta. Istraživanje koje je 2022. proveo Photobox pokazalo je da je u Europi, nakon pizze i japanske juhe ramen, burger 3. najpopularnije jelo u Google pretragama. Kao i da je drugo najfotografiranije jelo na Instagramu s nevjerojatnih 24,800.000 hashtagova.

Zbog toga ne čudi što je i kod nas velika pomama za burgerima, a upravo burger partyji služe tome da na kraju radnog tjedna ostavimo sve probleme iza sebe te uz smijeh, slasne pljeskavice i hladno piće pustimo mozak na pašu. Ako ste u sljedećem periodu i vi odlučili prirediti burger party za obitelj i prijatelje, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta s kojima će vaša organizacija proteći bez greške.

1. Odlučite se za gourmet burgere

Burger s pljeskavicom, sirom, rajčicom i zelenom salatom standardna je kombinacija, koja je pomalo i dosadila. Djelomično zato danas su veliku popularnost stekli burger barovi koji nude gourmet verzije ovog jela, pa ćete kao dodatak burgeru često vidjeti opcije poput karameliziranog luka, pirjanih gljiva i listića avokada. Zato se potrudite i ponudite gostima nove okuse. A najjednostavnije je rasporediti dodatke za burger u nekoliko posuda kako bi oni sami mogli odabrati što žele staviti. 

Poželjno je napraviti i dvije-tri verzije umaka, jedna od njih može biti klasična kombinacija majoneze, kečapa, kiselih krastavaca i senfa. Kod pripreme mesa, ako ga ne meljete sami, kupite ga u mesnici i vodite računa da je omjer mesa i masnoće 80/20. Kad meso formirate u pljeskavicu, nemojte ga previše gnječiti, poželjno je da se još naziru valovite linije po kojima je mljeveno meso prepoznatljivo. Kod pečenja također nemojte stiskati pljeskavicu jer će sokovi iz nje iscuriti. Kad je riječ o odabiru peciva, brioche žemlje su najmekša i najukusnija opcija. 

2. Ponudite gostima nove okuse

Svi već znamo da je pivo omiljeno piće uz burgere, no osvježavajući kokteli također mogu biti zanimljiva atrakcija na vašem burger partyju. Primjerice, možete napraviti atraktivne kombinacije s džinom, poput koktela London Mule, koji čine džin, limeta, ginger ale (gazirano piće s aromom đumbira) i led. Ili se pak možete držati standardnih koktela, poput Mojita, koji uključuje bijeli rum, limetu, svježu mentu, šećer šećerne trske, gaziranu vodu i zdrobljeni led.

A za djecu možete pripremiti "mocktails", zdravu verziju koktela bez alkohola. Odaberite okuse koji su popularni među najmlađima, poput koktela s jagodom, za koji vam trebaju svježe jagode, sok limete, svježa menta, med, gazirana voda i led.

3. Dobar party zahtijeva dobru opremu

Kvalitetan roštilj ili tava u kojoj ćete pripremati pljeskavice neophodna su oprema za vrhunski burger party. Grill tava od lijevanog željeza pomoći će vam da ispečete najukusnije meso budući da lijevano željezo omogućuje da se toplina brzo i ravnomjerno rasporedi u tavi te meso dugo čuva toplim. Rebrasta površina tave pritom omogućuje da dobijete pljeskavice kao da ste ih pekli na žaru. A ako imate luksuz boravka na balkonu, u vrtu ili prirodi, mali kamado roštilj Big Green Egg omogućit će vam pripremu vrhunskih jela za 4 do 6 osoba, a dostupan je i u većim dimenzijama. Ovaj popularni roštilj izrađen je od najbolje keramike i ima doživotno jamstvo.

Ako party ne organizirate doma nego ste odabrali udaljenu lokaciju, dobro razmislite o svemu što bi vam taj dan moglo zatrebati. Osigurajte kvalitetan rashladni sustav u kojem ćete na sigurnoj temperaturi pohraniti namirnice i hladiti pića. Kompaktne torbe poput maslinastozelene Petromax rashladne torbe također su odlična opcija jer, kad napunite malu rashladnu torbu (odjeljak sa strane) s do 4 kg kockica leda, a veliku s 10 kg leda, možete boraviti čak od četiri do šest dana u prirodi, neovisno o struji i baterijama.

4. Organizirajte igre za djecu, ali i odrasle

Roštilj je jednako omiljen među odraslima i djecom, no nakon nekog vremena djeci može postati dosadno, pa je najbolje isplanirati nekoliko igara koje će ih zabaviti tijekom dana. Za najmlađe možete napraviti tematski party. Primjerice, mogu doći maskirani u najdražeg Disneyeva lika, a za stariju djecu možete pripremiti nekoliko sportskih rekvizita za grupne igre, poput nogometne i odbojkaške lopte te opreme za badminton. Ipak, nemojte zaboraviti da u društvenim igrama mogu uživati i odrasli. Štoviše, upravo one garantiraju smijeh i zabavu, a pritom vam ne treba veliki budžet.

Primjerice, Beer pong igra zahtijeva veći stol, nekoliko plastičnih čaša i manju lopticu, a ideja je da se ispod svake čaše s pivom nalazi papirić na kojem piše što osoba treba učiniti ako igrač s druge strane stola ubaci lopticu u njezinu čašu. Tu je i zanimljiva igra ''Dvije laži, jedna istina'', u kojoj se igrači okupe u krug i svaki od njih predstavlja dvije laži o sebi i jednu istinu, a ostali moraju pogoditi koja je izjava bila istinita. 

5. Ne zaboravite dekoraciju stola

Odlučite li burger party organizirati u svom domu ili vrtu, pobrinite se za kreiranje opuštene atmosfere. Najbolji roštilji dočekaju noćne sate, pa su ambijentalne lanterne i lampice neizostavna dekoracija. Osigurajte nekoliko mekanih jastuka jer party ipak traje cijeli dan, a za najmlađe pripremite deke jer najčešće završe igrajući se na travi.

Kad je riječ o dekoraciji stola, možete dodati vazu sa svježim cvijećem i pokoju svijeću po sredini stola za topao i ugodan noćni ambijent. Pobrinite se da stol nije pretrpan posuđem tako što ćete osigurati pomoćni stolić, koji će vam služiti za odlaganje zdjela s mesom, kao i boca s pićem. Tako će i gosti za stolom imati više mjesta, pa neće biti stisnuti kao sardine. 

Vještinu organizacije pretvorite u biznis

U uspješnom organiziranju roštilj partyja najvažnija je praksa, no pojedine osobe imaju prirodan talent u priređivanju najboljih partyja o kojima poslije bruji pola grada. Ako ste kroz godine shvatili da vam organiziranje sličnih događaja ide vrlo dobro i da su upravo vaši partyji glavni događaj u gradu, možete to pretvoriti u uspješan biznis. Organizacija bilo kojeg događaja nije lak zadatak, osobito ako uključuje veći broj ljudi, pa se često traži pomoć pedantnog i snalažljivog organizatora.

A odlučite li napraviti veći korak, razmislite i o ulaganju u zabavne atrakcije poput dječje igraonice ili tobogana na napuhavanje, koji su tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci pravi hit među najmlađima, a osim što ih možete ponuditi kao dio svoje usluge, možete ih samostalno iznajmljivati drugima te postaviti na popularnijim turističkim lokacijama. 

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang