Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Originalni okusi na Burger festu: Isprobajte Negromanta ili Blackie i oduševite svoje nepce

Originalni okusi na Burger festu: Isprobajte Negromanta ili Blackie i oduševite svoje nepce
1

Kod The Meata možete probati najskuplji ovogodišnji burger, Dry Aged Burger 60, čija je pljeskavica pravljena od mesa odstajalog 60 dana. Cijena mu je nemalih 130 kuna

VIDEO

Za ljubitelje neklasičnih jela ovogodišnji zagrebački Burger festival, koji se održava već sedmu godinu za redom, prava je riznica okusa, koju jednostavno moraju istražiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki burger

Pokretanje videa...

01:48

Na njemu je predstavljeno više od 40 vrsta gurmanskih kreacija koje se mogu kušati svaki dan od podneva do 1 ujutro, sve do 18. rujna.

storyeditor/2022-09-11/PXL_090922_95574382.jpg

Kako bismo vam olakšali potragu za idealnim obrokom, za početak spomenimo da je “na gostovanju” Toster iz Novog Sada, koji će oduševiti ljubitelje klasičnog roštilja jer nude burger s kajmakom, pohanom mozzarellom i “ekstra” sirnim namazom od gorgonzole pod nazivom Extra Cheese. Ovaj burger je vrlo sočan i ima dosta umaka, a okusom dominira namaz od gorgonzole. Savršen je za sve ljubitelje sira.

Zagreb Burger Festival.

Picnic je ponudio Blackie burger, najsličniji klasičnim sočnim burgerima, s vrlo ukusnim slatkastim umakom. Pecivo je bilo mekano i baš onako kako treba. Odličan je izbor za sve one koje u burgeru ne vole pretjerano egzotične okuse.

Pecivo je napravljeno od krumpirovog tijesta sa crnim sezamom. Meso se sastoji isključivo od junećeg mesa posebnih pozicija i posebnog omjera mesa i masti. Junetina dolazi isključivo sa hrvatskih pašnjaka. Ljubičasta kapula se sporo obrađuje na medu, smeđem šećeru i aceto balsamicu, za slaskastu aromu karamelizacije koja je okusni kontrast senfu i dimljenoj panceti. Umak je varijacija umaka od senfa i meda, sa dodatkom maslinovog ulja. Uz cheddar sir, u Blackieju se nalazi i posebno obrađena dimljena dalmatinska panceta. 

Zagreb Burger Festival.

Kod The Meata možete probati najskuplji ovogodišnji burger, Dry Aged Burger 60, čija je pljeskavica pravljena od mesa odstajalog 60 dana. Cijena mu je nemalih 130 kuna.

Zagreb Burger Festival.

Dubrovački Gulos sve svoje burgere nazvao je prema djelima Marina Držića, uz izuzetno zanimljive okuse, poput umaka od reduciranog vina i maslaca s koricom od naranče koji se nalaze u Negromant burgeru. Tim iz Gulosa na čelu s Markom Bautovićem odlučio je sve tradicionalne dubrovačke okuse spojiti u jednom burgeru. To im je zaista i uspjelo, a najviše se osjeti umak od reduciranog vina i definitivno je novitet u burgerima kojim vrijedi isprobati, pogotovo ako ste vinopija. 

Zagreb Burger Festival.

El Toro je također originalan u ponudi s burgerom Peruvian s hrskavom plantana bananom uz pljeskavicu. U njemu se nalaze brojni umaci od kojih je jedan od avokada i drugi od paprike. Vrlo je bogat i velik, a dominira slatkasti okus i osjeti se okus plantana banana.

Zagreb Burger Festival.

One koji vole divljač oduševit će veprov burger od Plavica s Cresa. Ova ekipa ponudila je burger koji će odgovarati onima koje vole okus divljači jer u ovom burgeru on definitivno dominira. Uz to ovaj Prasec Vepar burger je zaista ogroman i najveći je od svih, pa ga komotno mogu jesti i dvije osobe. 

Zagreb Burger Festival.

Vegani i vegetarijanci doći će na svoje zbog ponude plant based burgera od Begs'a. Isprobali smo Beg's Karlo's Double-Decker koji je spoj biljne pljeskavice, cheddar sira, bbq umaka, ukiseljenim ljubičastim lukom i još jednim honey-mustard umakom te jalapeno papričicama. Odličan je za sve one koji vole bbq umak jer se on najviše osjeti.

Zagreb Burger Festival.

BBQ Hot Yard, koji inače radi i “burger grill svadbe”, napravio je ljuti Kimchie Card-asian, koji je taman ljut, ako volite ljutinu. Ovaj se burger u azijskom stilu definitivno isplati probati jer je među jedinstvenijim burgerima na ovom festivalu.

Zagreb Burger Festival.

Odlična muzika i opuštena atmosfera svakako dodaju završni “touch” jednom odličnom večernjem druženju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh