Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na ove stvari treba paziti ako imate video sastanke od doma

Na ove stvari treba paziti ako imate video sastanke od doma
1

Potražite pozadinu koja neće druge ometati i sklonite one osobne predmete koje biste sklonili i da vam netko ulazi u sobu; a ostavite fotografije, postere ili plakate

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Liječnici širom svijeta pozivaju: Ostanite doma, mi ne možemo!

ve je veći broj tvrtki koje od zaposlenika traže da rade od kuće, što mnoge struke i mogu zahvaljujući današnjoj tehnologiji i internetu. Zadnjih dana tako sve više ljudi od doma održava video konferencije ili pozive, što djelomično zadovoljava i potrebe za socijalnom interakcijom.

I premda su sastanci, pa i video konferencije za mnoge radna svakodnevica, malo tko je naviknut preko telefona ili tableta 'puštati' ljude u svoj dom.

Što treba znati o video pozivima od kuće:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obucite se ležerno, ali prikladno. Slijedite pravila svoje tvrtke kada je riječ o odjeći. Od nekih se očekuje da su odjeveni kako bi bili i u uredima, dok je za mnoge ipak prihvatljivo odjenuti se nešto udobnije i ležernije - no to naravno ne znači da možete biti u pidžamama.

Business meeting


Svoj izgled prilagodite osobi s kojom komunicirate, no nemojte se ni previše zamarati s tim kako izgledate - preporučila je  osnivačica The Protocol School of Palm Beach, Jacqueline Whitmore koja kaže kako je ovo vrijeme kad svi 'toleriraju' malo manje striktna pravila.

'Svi smo u tome zajedno'

- Svi smo zajedno u ovoj društveno stresnoj situaciji - rekao je suosnivač i izvršni direktor tvrtke Prezi, Peter Arvai.
Ako su neki zaposlenici u uredu, kaže on, na konferencijske bi se pozive trebalo pozivati svih ​​zasebno, kako bi se svakog sudionika dobro vidjelo. 

Zvjezdice na odjeći su modni klasik i odlično se kombiniraju
Zvjezdice na odjeći su modni klasik i odlično se kombiniraju

- Ne želite da njih nekoliko ima npr. male glave na video pozivu, jer će to ometati sastanak - kaže on. 

Ako doma imate mjesta za kućni ured videopozivi su lakši, a oni koji za ured nemaju mjesta video pozive mogu obavljati i za kuhinjskim stolom, kaučem ili čak iz spavaće sobe. Potražite ipak pozadinu koja neće druge ometati i sklonite one osobne predmete koje biste sklonili i da vam netko ulazi u sobu; a ostavite fotografije, postere ili plakate.

- To su predmeti koji pomažu da uspostavite bliže veze s drugima - rekao je Arvai koji dodaje i da, ako se s nekim preko video poziva prvi put vidite, nemojte ga dočekati u spavaćoj sobi ili krevetu i okruženi prekrivačima.

Pronađite dobro osvijetljeni kut

- Najvažnije je da možete ljudima vidjeti izraze lica - kaže Arvai. Zato ako možete, sjednite kraj prozora, ali bočno da vam je lice osvijetljeno.

Predstavite sve uključene

Neka se obavezno sudionici sastanka predstave ako se svi međusobno ne poznaju, savjetovala je potpredsjednica i glavna direktorica marketinga tvrtke Cisco's Webex Collaboration Aruna Ravichandran.

No držite se pravila koja vrijede i uživo, kaže ona, npr. da ne gledate u svoj mobitel ili tipkate za vrijeme video sastanka.

- Ako istovremeno obavljate više radnji, pokazujete nepoštivanje prema sugovorniku - rekla je Ravichandran koja zbog toga savjetuje i da isključite obavijesti i sve zvukove (ton TV-a) koji vas mogu omesti.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ispovijest majke iz Italije: Ja sam ti, ali tri tjedna prije tebe

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - Ivan Pažanin, kuhar

Pokretanje videa...

00:34
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno