Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Na plažu bi trebali odlaziti što češće: Postoje 4 razloga za to

Taj nevjerojatan osjećaj mira i opuštenosti koji doživite na plaži sada ima svoj naziv - plavi prostor. Tako znanstvenici nazivaju učinak kombinacije zvukova vode i umirujućih mirisa na naš mozak

Foto: Dreamstime
68 komentara

Plavi prostor je dovoljan da se ugodno osjećate i to na neki hipnotički način. Mozak pozitivno reagira na odlazak na plažu i u vama stvara osjećaj sreće i opuštenosti. Tamo se punite pozitivnom energijom.

Četiri su načina kako plavi prostor utječe na vas:

1. Smanjuje stres

Voda je prirodni lijek za otpuštanje nagomilanog stresa. Prepuna je pozitivnih iona koji pomažu da se osjećate ugodno. Bilo da cijeli uronite u vodu ili samo umočite prst, sigurno ćete osjetiti kako se opuštate, prenosi Mystical Raven

MOĆNA BILJKA Čudesno: Znate li što se dogodi kada zapalite suhi lovorov list?

2. Plaža potiče kreativnost

Znanstvenici vjeruju kako odlazak na plažu potiče kreativnost u ljudima. Boravak u plavom prostoru pomaže pročistiti misli te pristupiti problemima ili projektima na kreativan način.

Poput meditacije, plaža izaziva osjećaj smirenosti koja pomaže nositi se sa svakodnevnim problemima i razmisliti na što se treba usredotočiti.

Foto: Dreamstime

3. Smanjuje osjećaj depresije

Hipnotički zvuk valova u kombinaciji sa vidnim i mirisnim podražajima izuzetno povoljno djeluje na psihu - može vas odvesti u svojevrsno meditativno stanje.

Osim toga, ugođaj na plaži će očistiti vaš um i pomoći će vam da razmislite o svojem životu daleko od svakodnevnog kaosa.

SVAKI SAT NOSI SVOJE Raspoloženje ovisi o dobu dana - znate li kada je 'vražji sat'?

4. Mijenja perspektivu na život

Naravno, na bolje. Plaža, ali i priroda općenito, oduvijek su bili čimbenici zdravijeg i sretnijeg života. Plaža je jednostavno dobra za vašu dušu, djeluje blagotvorno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message