Lifestyle

Komentari 3

Na razgovoru za posao, osnove dobrog ponašanja su ključne

Na razgovoru za posao, osnove dobrog ponašanja su ključne

Kada se pripremate za razgovor za posao, ne zaboravite na osnove pristojnosti i dobrog ponašanja, jer vam se može desiti da radi male pogreške izgubite mogućnost zaposlenja

Trebalo bi se podrazumijevati da uvijek trebamo biti fini prema svima, bez obzira na rang ili poziciju u poslovnom okruženju.

POGLEDAJTE VIDEO: Majka se vraća svojim kćerima

Kad idete na razgovor za posao, zapamtite ovu jednostavnu lekciju, mnogima se to obilo o glavu. Jedno od svjedočanstva otkrila je Britanka forumu 'Life Pro Tips' na Redditu.

- Danas je jedan kandidat uprskao svoj intervju u prvih 5 minuta nakon što je ušao u zgradu. Bio je odbojan prema recepcionerki. Ona ga je pozdravila, a on ju je jedva pogledao. No zapravo je recepcionerka bila voditeljica zapošljavanja - ispričala je svjedokinja, piše Mirror.

Pozvala ga je natrag u konferencijsku dvoranu i objasnila kako je svaka osoba u timu bitna i vrijedna poštovanja. Upravo radi toga kandidat je izgubio šanse za zaposlenjem.

Mnogi na Redditu složili su se da su pristojnost i ljubaznost osnove ponašanja i to prema svima, bez obzira na poziciju u poslovnom okruženju.

- Ako se prije posla tako ponaša prema recepcioneru, zamislite što bi bilo da je dobio posao - komentirali su.

Komentirali su i kako je moguće da možda ima poremećaj iz spektra autizma, no pokazalo se da to nije istina. 

- Kasnije tijekom dana dobila sam potvrdu da je osoba kreten prema ženama - stoji u svjedočanstvu.

Neki od komentara referirali su se i na koncentraciju u komunikaciji. U smislu da se ponekad netko pokušava koncentrirati na druge stvari, pa djeluje nepristojno. U svakom slučaju, ljudi se slažu da je bitno biti pristojan te komunikativan, naročito pri razgovoru za posao.

Tada se ostavlja prvi dojam, što je jako važno te uistinu može utjecati na finalnu odluku pri zapošljavanju.

Najčitaniji članci