Lifestyle

Komentari 1

Na tri načina zamrznite banane da vam traju čak 2 do 3 mjeseca

Na tri načina zamrznite banane da vam traju čak 2 do 3 mjeseca

Mnogi vole jesti banane dok su još zelene, a mnogi ih bacaju čim se pojave prve smeđe točke. Na ova tri načina možete zamrznuti bananu da vam traje dva do tri mjeseca

Ako ste ljubitelj banana, onda znate da su banane prepune kalija, vlakana i vrijednih vitamina, a idealne su kao hranjiv i ukusan međuobrok. No, mnogi bacaju banane kada se pojave smeđe točkice. Međutim banane možete zamrznuti na ova tri načina tako da potraju dva do tri mjeseca. 

POGLEDAJTE VIDEO: Banane su omiljene većini ljudi

Banane možete zamrznuti na različite super jednostavne načine, ali budite sigurni da su  potpuno zrele jer to ukazuje da je voće vrhunske slatkoće. 

Kako zamrznuti cijele banane?

Planirate jesti voće kao užinu ili ih promiješati u pecivo? Jednostavno ogulite banane, stavite ih u posudu ili vrećicu za zamrzavanje i ubacite u zamrzivač.

Banane zamrznute s korom možete sigurno konzumirati, ali tako riskirate da ćete smanjiti kvalitetu voća jer neće ostati svježe. Osim toga, nakon zamrzavanja, kore od banane postaju tamne i meke. 

Kako zamrznuti narezane banane?

Da biste zamrznuli komade banane, ogulite ih i izrežite na malo deblje kriške. Zatim ih stavite u jednom sloju na lim za pečenje obložen papirom za papir za pečenje i zamrznite na dva sata. Na kraju, zamrznute komade prebacite u spremnik ili vrećicu zaštićenu u zamrzivaču i vratite u zamrzivač. 

Kriške od banane savršeni su za smoothieje. Ako za pečenje koristite smrznute banane, prvo ih morate otopiti; otprilike sat vremena vam je potrebno za to.

Kako zamrznuti pire od banane?

Ako želite skratiti pripremu recepata za proizvode poput dječje hrane, zamrznite pire od banane. Jednostavno ogulite i napravite kašu od banane, a zatim žlicom u vrećicu za zamrzavanje stavite kašu od banane. Prije stavljanja u zamrzivač istisnite sav zrak iz vrećice i zatvorite je. Napišite koliko šalica kaše od banane ima u svakoj vrećici.

Najčitaniji članci