Lifestyle

Komentari 16

Najbolja klasična glazba nikad vam nije bila bliža

Najbolja klasična glazba nikad vam nije bila bliža

Jedinstvena kolekcija najljepših djela klasične glazbe namijenjena je svim ljubiteljima klasike i onima koji će to postati nakon što je kupe

24sata, najtiražniji dnevni list u Hrvatskoj, nudi vam jedinstvenu priliku. Svaki četvrtak uz 24sata kupite knjižicu s biografijom i CD s najljepšim djelima klasične glazbe u izvođenju londonskog The Royal Philharmonic Orchestra.
Respektabilna kolekcija od 15 CD-ova izlazit će 15  tjedana zaredom. Svakog četvrtka potražite najljepša i najpoznatija djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ludwiga van Beethowena, Johanna Sebastiana Bacha, Pjotra Iljiča Čajkovskog, Antonina Dvořaka, kompozitorske obitelji Strauss, Giuseppea Verdija, Mauricea Ravela, Georgesa Bizeta, Frederica Chopina, Richarda Wagnera, Gustava Mahlera, Hectora Berlioza i Franza Shuberta po cijeni od 29,90 kuna.
Ovog je tjedna u ponudi na svim kioscima i ostalim prodajnim mjestima posljednja knjižica s CD-om iz kolekcije - i to ona s djelima Franza Schuberta.

Svaki je CD u kutiji iznimno atraktivnog dizajna u kojoj se nalazi i bogato ilustrirana knjižica sa životopisom skladatelja. Tekstovi su pisani iznimno zanimljivo, s mnogo interesantnih podataka o njihovim uglavnom burnim životima. U knjižicama se nalazi i vodič za slušanje te pojmovnik s definicijama glazbenih termina za sve one koji žele naučiti nešto više o klasici.
Sve skladbe na CD-ima izvodi The Royal Philharmonic Orchestra, ansambl koji mnogi znalci smatraju najboljim filharmonijskim orkestrom na svijetu. Osnovao ga je 1946. dirigent sir Thomas Beecham. Već 60 godina taj je orkestar znamen londonskog i svjetskoga glazbenog života. Pod ravnanjem najvećih dirigentskih majstora (Andre Previn, Antal Dorati…) The Royal Philharmonic Orchestra pratio je neke od najvećih virtuoza klasične glazbe. Njima se plješće na najvećim svjetskim glazbenim pozornicama. Orkestar takvog renomea jamči da ni u jednoj izvedbi neće iznevjeriti kompozitora niti će uskratiti slušatelja za vjernu interpretaciju. 
Uživajte u originalno izvedenim i vrhunski snimljenim najljepšim djelima klasične glazbe.

UZ SVAKI CD I KNJIŽICA O SKLADATELJU
Drago mi je da je redakcija 24sata, najtiražnijeg lista u Hrvatskoj, odlučila svojim čitateljima ponuditi ovaj izbor najljepših djela klasične glazbe. Nazvao bih to čak i hrabrim potezom. Ne podilazite svojim čitateljima nudeći im popularnu glazbu upitne umjetničke kvalitete kakvom smo stalno okruženi, nego ih obrazujete i motivirate da pronađu vrijednosti u klasičnoj glazbi, kaže Dražen Siriščević, autor legendarne emisije “Opera box”, kojom je najširoj publici približio sve čari opere.
- Odlično je da se uz svaki CD dobiva i knjižica s dragocjenim informacijama o kompozitoru i služi kao vodič u slušanju - kaže Siriščević, koji će kupiti cijelu kolekciju iako sve snimke već odavno posjeduje u svojoj fonoteci.
- Bit će to idealan dar za moje prijatelje jer će postati ljubitelji klasike ako to već nisu - zaključio je Siriščević.

Već danas potražite knjižicu s CD-om te uživajte u najpoznatijim radovima Franza Schuberta i to u izvedbi veličanstvenog The Royal Philharmonic Orchestra.

Najčitaniji članci