Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Najbolja računica: Koliko grijati dom da nije hladno, a štedite?

Najbolja računica: Koliko grijati dom da nije hladno, a štedite?

Prvo morate razmotriti koliko je energije potrebno kako bi se vaš dom zagrijao i koliko brzo gubi toplinu. Stručnjaci su se složili kako je mit ostavljanje grijanja cijeli dan pri niskoj temperaturi ušteda novca

VIDEO

Martin Lewis osnivač tvrtke Money Saving Expert koji se bavi smanjivanjem nepotrebnih dugova i ušteđevine novca objasnio je je li isplativije imati upaljeno grijanje cijeli dan ili ga upaliti samo kada je to zapravo potrebno. Pritom se njegovi savjeti odnose na plinsko etažno grijanje koje sami možete regulirati termostatom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Izgorjela kuća u Požeškoj Koprivnici 00:30

To je zagonetka koja zanima mnoge, no kako temperature padaju, možda se pitate kako uštedjeti novac na računima za struju. Troškovi grijanja sada su od velike važnosti pogotovo jer milijuni ljudi i dalje radi od kuće.

Pišući u svom tjednom biltenu MoneySavingExpert, Martin je pozvao zabrinute čitatelje da pogledaju njegov vodič o energetskim mitovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Lewis (@martinlewismse) on

Pa, koji je najisplativiji način grijanja doma?

Prvo morate razmotriti koliko je energije potrebno kako bi se vaš dom zagrijao i koliko brzo gubi toplinu. Stručnjaci su se složili kako je mit ostavljanje grijanja cijeli dan  pri niskoj temperaturi ušteda novca. Umjesto toga, kažu da upalite grijanje samo kad vam je stvarno potrebno.

Ako držite grijanje upaljeno cijeli dan to će vam i cijeli dan trošiti novac.

S druge strane, ima stručnjaka koji se ne slažu s tim. Oni kažu da se kondenzacija skuplja unutar zidova kad god isključite grijanje, što zauzvrat može provesti toplinu izvan kuće. Tvrde da bi to moglo značiti da dugoročno brže gubite toplinu, pa ćete na kraju potrošiti više energije.

Što kažu drugi stručnjaci?

Ben Gallizzi, stručnjak za energiju, ustvrdio je da je najbolji način da vaš dom bude energetski učinkovit ako ga dobro izolirate.

- Što su veći gubitci topline iz vašeg doma, to će vam biti potrebno više energije za održavanje unutarnje temperature, što znači da će troškovi neprestanog grijanja biti posebno skupi. Poboljšanje izolacije dobar je način uštede na vašim računima - rekao je Ben za The Sun.

Kako uštedjeti novac na računima?

Zima je tu, pa bi ovo moglo biti krajnje vrijeme za razmišljanje o tome kako možete uštedjeti novac na svojim računima za struju. Probajte pronaći najjeftinije opcije na tržištu. Raspitajte se, uspoređujte.

Smanjivanje temperature za samo jedan stupanj moglo bi imati ogroman utjecaj na vaš račun za energiju, a nećete primijetiti značajne razlike u grijanju.

Tuširanje jedne minute manje moglo bi vam uštedjeti novac i na računima za struju i vodu. Kupite energetski učinkovite uređaje: od energetski učinkovitih kuhala za vodu do mnogih drugih alata koji štede struju.

Ako vaš dom gubi manje topline, vama bolje. Računi neće biti toliki, a vi ćete uštedjeti novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje