Lifestyle

Komentari 0

Najbolje knjige koje će u 2020. biti pretvorene u filmske hitove

Najbolje knjige koje će u 2020. biti pretvorene u filmske hitove

Nema boljeg od odlične knjige, osim možda odličnog filma napravljenog prema njoj. Otkrijte koji će popularni knjiški naslovi u 2020. godini biti ekranizirani

Od Gospodara Prstenova, Da Vincijevog koda, Razuma i osjećaja do Harryja Pottera, neki od najvećih filmskih hitova nastali su prema knjigama. Ovo su ekranizacije koje će svjetlo dana ugledati u 2020., a za očekivati je kako će postići velik uspjeh.

Eoin Colfer: Artemis Fowl

Disneyev Artemis Fowl zasnovan je sci-fi romanima Eoina Colfera i slijedi 12-godišnjeg genija i kriminalnog majstora, Artemis Foul. Nađe se u dubokoj nevolji kada otme moćnu vilu za otkupninu kako bi financirao svoj pothvat spašavanja obitelji. Uloge imaju Ferdia Shaw, Judi Dench i Madison Raison.

Jojo Moyes: Posljednje pismo tvojeg ljubavnika

Knjiga Posljednje pismo tvojeg ljubavnika

Dok u potrazi za pričom pregledava arhiv novina za koje radi, novinarka Ellie ne očekuje da će pronaći išta zanimljivo. Umjesto priče, pronalazi pismo iz 1960. u kojemu neki muškarac moli svoju ljubavnicu da napusti supruga – i Ellie biva uvučena u ljubavni odnos iz prošlosti. Jennifer se budi u bolnici nakon prometne nesreće. Ničega se ne sjeća – ni supruga, ni prijatelja, ni tko je bila. A zatim, kada se vrati kući, otkriva skriveno pismo i počinje se prisjećati ljubavnika zbog kojega je bila spremna sve staviti na kocku... 

U filmu će glumiti Shailene Woodley, Felicity Jones i Ncuti Gatwa.

3. A. J. Finn: Žena na prozoru

Prošlo je deset mjeseci otkad je Anna Fox napustila sigurnost svog doma u New Yorku. Užasnuta mogućnošću da izađe van, dane provodi u ispijanju vina, gledanju filmskih klasika, prisjećanju na sretnija vremena i... špijuniranju susjeda. Onda se u kuću preko puta nje useli obitelj Russell: majka, otac i sin tinejdžer. Savršena obitelj. Ali jedne noći Anna kroz svoj prozor vidi nešto što nije smjela. Njezin se svijet počne raspadati, a šokantne tajne izlaze na vidjelo. Samo, što se zaista dogodilo? Što je umislila? Tko je u opasnosti, a tko sve kontrolira?

U trileru koji se čita bez daha nitko – i ništa – nije onakvim kakvim se čini.Prepun obrata, moćan i potresan, Žena na prozoru sjajan je triler i istinski naklon Hitchcocku. U filmu glume

4. Adam Kay: Ovo će boljeti -Tajni dnevnik mlađeg liječnika

Knjiga Ovo će boljeti

Kakav je život mlađeg liječnika? Pa, radni tjedan traje u prosjeku 97 sati, odluke koje mogu nekome spasiti ili oduzeti  život donose se na dnevnoj bazi, i sve je to obilno zaliveno raznim tjelesnim tekućinama. Zvuči suludo? Tako je Adam Kay, danas slavni komičar i scenarist, živio šest godina dok je bio stažist i specijalizant u nekoliko britanskih bolnica, što je duhovito opisao u knjizi koju će BBC pretvoriti u miniseriju od osam nastavaka. 

5. Liane Moriarty: Devet potpunih neznanaca

Knjiga 9 potpunih neznanaca

Riječ je o novom hitu autorice knjiga Suprugova tajna i Male laži. Radnja se nalazi u jednoj kući gdje je devet neznanaca, a tamo će provesti 10 dana koji će im promijeniti živote. Tranquillum House luksuzne su toplice koje obećavaju potpun preporod duha i tijela. Devetero gostiju iscrpljenih gradskim životom jedva čeka izbaciti teret viška kilograma i svakodnevnih problema, zaroniti u smireni svijet meditacije i masaža vrućim kamenjem. Kilometrima od najbližega grada, bez automobila i telefona, daleko su od svijeta: jedina zabava tijekom deset dana bit će im međusobno upoznavanje i spoznaja njih samih.

Njihov osobni razvoj nadzire upraviteljica toplica, odlučna žena s misijom – koja je drugačija od onoga što se na prvi pogled čini. Iza glamuroznog lica Tranquillum Housea krije se opasna tajna. Devet potpunih neznanaca pojma nema što ih čeka. Izvrši producent i glavna glumica u nadolazećoj ekranizaciji u TV seriju je Nicole Kidman.

7. Sally Rooney: Normalni ljudi

U BBC-ovoj adaptaciji ovog velikog hita glumit će Paul Mescal i Daisy Edgar Jones koji se svodi na priču o normalnom tipu koji sreće djevojku, no njihova je ljubavna priča ispričana na drugačiji način, baveći se pitanjem mogućnosti iskrene komunikacije u kompliciranom, postironičnom svijetu. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci