Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najbolje maske za suhu kožu: Med i maslac prijatelji su br.1

Najbolje maske za suhu kožu: Med i maslac prijatelji su br.1
1

Prirodni sastojci bez kemikalija najbolji su za suhu i osjetljivu kožu jer ne izazivaju iritaciju. Med je hrani, zobena kaša vraća vlagu, a kruška uravnotežuje pH

VIDEO

Osjetljiva koža bez odgovarajuće njege može prouzročiti daljnje probleme. Brzo se isušuje, kapilare pucaju, sklona je alergijama i iritacijama. Razni faktori iz okoliša poput sunca, vjetra, hladne ili vruće vode, mogu izazvati svrbež ili iritaciju kože. Također, može loše reagirati na neke sastojke u kozmetici ili u najgorem slučaju na tvari koje svakodnevno koristimo u kući poput sredstva za pranje suđa. 

Kako bi spriječili moguće probleme, nastojte je pravilno njegovati. Osim tonirane i hidratantne kreme osjetljivoj su koži potrebne maske koje će smiriti upale i iritaciju kože. 

Maska od kruške

Zgnječite pola kruške, dodajte žličicu meda i žličicu mlaćenice. Ako je previše vodena dodajte malo zobi. To će je zgusnuti. Nanesite je i držite 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Kruška je pravi prijatelj kože jer uravnotežuje njenu pH vrijednost. 

Maska od bijele gline

U posudu stavite žlicu bijele gline, žličicu meda i žlicu cvjetne vodice (hidrosol) od ruže ili lavande te pola žličice aloa vere i dobro promiješajte. Nanesite na kožu i ostavite da djeluje 10 minuta. Oči zaštitite vatom jer aloe vera može izazvati iritaciju. Isperite mlakom vodom. Bijelu glinu možete pronaći u dućanima s prirodnim proizvodima. 

Maska od zobene kaše

Za ovu masku potrebna vam je trećina šalice nekuhane zobene kaše i jedan žumanjak. Zobenu kašu najprije usitnite, a zatim dodajte umućeni žumanjak. Masku nanesite na lice i držite 10 do 15 minuta. Isperite je toplom vodom. Nanosite je dva puta na mjesec. 

Sličan efekt postići ćete i mješavinom zobene kaše te bjelanjka. Smjesu nanesite na lice i pustite da se stvrdne. Nakon toga preko glave prebacite ručnik i naparite se iznad posude s vrućom vodom. Zobena kaša koži vratit će koži vlagu i umiriti je. 

Maska od jogurta

Ova maska smanjuje iritaciju kože. U posudu umiješajte jogurt i pola šalice zobene kaše. Nanesite na kožu i ostavite 15 minuta. Isperite najprije toplom, a zatim hladnom vodom. Jogurt je pun B-kompleksa, naročito B-5 ili pantotenske kiseline koja se koristi za obnavljanje kože. 

Maska od meda

Ova jednostavna maska je odlična za suhu i osjetljivu kožu jer je hrani i omekšava. Teglu s medom stavite u posudu s vodom i zagrijte. Prije nego je stavite na lice, provjerite na ruci da ne bi bila prevruća. Ostavite je da djeluje 15 minuta, a potom isperite najprije toplom, a zatim hladnom vodom. 

Maska od ružičaste gline

Ova maska čini kožu nježnom poput svile. Umiješajte žlicu ružičaste gline, 1-2 žličice avokada, kap ružina ulja i kap ulja od kamilice. Napravite čvrstu masu i nanesite je na lice. Na kraju je isperite. 

Maska od maslaca

Maska je odlična za osjetljivu kožu kao i za opekline od sunca. U posudu umiješajte žlicu neslanog i mekanog maslaca i žumanjak. Nanesite je na lice i isperite nakon 15 minuta. Maslac je dobar izvor vitamina A koji pomaže oštećenoj koži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro