Roštilj se često pamti zbog izvrsnog grilanog povrća i kremastih salata. Ako planirate grilati povrće, pročitajte naše savjete i spasite se od zagorenih paprika ili pak krumpira koji je iznutra sirov
Najbolji prilozi i ukusne salate za savršeno chillanje&grillanje!
Ako ste se već potrudili oko izbora i mariniranja mesa, nemojte zanemariti priloge. Unijet će boju, mirise i dašak svježine – baš kao što i priliči proljetnom stolu. Ako planirate grilati povrće, svakako pročitajte naš tekst i spasite se od zagorenih paprika ili pak krumpira koji je iznutra sirov. Savjete primijenite pri pripremi izvanrednih povrtnih ražnjića od tikvice, cvjetače i feta sira.
Grilani sir je odličan prilog, ali i dobra alternativa za vaše najmilije koji ne jedu meso. Nakon nekoliko minuta poprimit će hrskavu koricu, a iznutra će ostati mekan i neodoljivo rastezljiiv.
Nezaobilazan je prilog i krumpir s roštilja, umotan u paketić sa začinima poput vlasca, timijana, origana i peršina. Ispecite ga nakon mesa, kad temperatura bude niža, i uživajte u kremastom i aromatičnom prilogu.
Iako je zelena salata klasik, dajte si oduška i osmislite šarene kombinacije s grahoricama, paprikom, rajčicama, lukom, tikvicama... Odličan je izvor inspiracije salata od kuskusa s grahom i mladim lukom, koja okusom pristaje gotovo svakom komadu mesa.
Svakako poslužite i različite verzije osvježavajućih umaka od (grčkog) jogurta ili vrhnja. Dodajte začine poput vlasca, čilija, češnjaka, peršina ili pak naribani svježi krastavac i luk.
Izvanredna jela s grilla moći ćete isprobati i na Zagreb Chill&Grill festivalu na Bundeku, koji počinje 27. travnja i traje sve do 1. svibnja. Organizator je Gastro.hr, a medijski partner 24sata. Generalni je partner festivala Podravka, a partneri su i Jamnica - službena voda festivala, Jack Daniels, Dukat, Podravka, Zvijezda, Pik, Konzum i Nescaffe.