Sutra samo uz 24sata za samo 1,99 kn ne propustite novi broj raskošnog kulinarskog tjednika Skuhatćute.
Najbolji recepti slavnog chefa Gina D'Acampa
U novom broju magazina za uživanje nadahnite se receptima s bobom. Iako je bio glavna mahunarka sve do dolaska graha iz Amerike, u međuvremenu je zaboravljen, no zadnjih ga godina kuhari iznova otkrivaju kao izvor vrhunskog užitka. Okus boba sličan je grašku, ali je puniji i bogatiji. Ako su mahune mlade, bob se može kuhati s njima. A ako zrna nisu mlada, kuhajte ih dvije minute, prstima stisnite svako zrno i kožica će vam ostati u ruci. Zreliji bob izvadite iz mahuna i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Od njega možete napraviti i humus ili pire. Bob je i odličan dodatak laganim osvježavajućim salatama, a slaže se s gotovo svim povrćem. Primjerice, poslažite na tanjur listove mladog špinata, a na njega poslažite narezani krastavac i skuhani ohlađeni bob. Dodajte ocijeđenu tunjevinu s nasjeckanim češnjakom. Polijte salatu preljevom od maslinova ulja i balzamičkog octa te sve popaprite. Zrna boba vole i sireve, osobito kozji, pecorino i fetu. Bob izvrsno pristaje uz tjesteninu, a ljubitelji talijanske kuhinje mogu potražiti vrhunske recepte chefa Gina D'Acampa. Od tjestenine do lazanja i njoka svatko može pronaći nešto za sebe.
Pitate li se što pripremiti za desert, slatke rolade idealna su delicija. Jednostavne su za pripremu, a nude bezbrojne mogućnosti kombiniranja sastojaka. Sočne rolade pune se omiljenim čokoladnim namazima, pekmezom ili kremama u koje možete dodati voće i orašaste plodove. Radite li biskvitnu roladu od bjelanjaka, potrebno ju je zarolati odmah nakon pečenja kako ne bi pucala.
Osim toga potražite i recepte s listovima vinove loze, koje možete i sačuvati za zimu, meksičke quesadille, prhke turske kekse i još mnogo toga...