Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Najčešće "antiage" pogreške: Čak vas i piling može postarati

Najčešće "antiage" pogreške: Čak vas i piling može postarati
1

Teške boje: Debele naslage šminke i pogrešna boja kose ističu bore - sve će popraviti lagana tonirajuća krema te odabir boje za kosu prema pravilu kontrasta

VIDEO

Frizura, šminka i odjeća koje su vam odlično pristajale u dvadesetima poslije vas mogu postarati, upozoravaju stilisti. Treba prilagoditi i program tjelovježbe jer dizanje preteških utega dugoročno dovodi do opuštanja kože na nadlakticama i prsima. Umjesto da bildate ruke i prsa radite na trbušnim i leđnim mišićima koji izgrađuju posturu te su zaslužni za lijepo držanje. Za svaku skupinu mišića rabite utege od 1,5 kilograma te radite tri serije s po 15 ponavljanja. Klonite se i teške šminke. 

Debele naslage pudera i korektora zapravo ističu bore i linije na koži. Radije nanesite laganu, hidratantnu toniranu kremu, a korektorom samo prekrijte podočnjake ili pigmentacijske mrlje. Budite oprezni i s tušem za oči - ako ga stavite previše, oči mogu izgledati manje, što će licu dodati godine. Iskušajte mekanu olovku koja se može lako razmazati - blago razmazivanje šminke daje prirodniji izgled uz koji ćete izgledati mlađe. 

Dobro razmislite i prije no što obojite kosu u plavo jer svjetlija kosa ne pristaje svakoj koži. Kod većine ljudi koža s godinama poprima žućkasti ton, a plava kosa to ističe. Zato pratite pravilo kontrasta - ako ste maslinaste puti, odaberite duboku, crvenkasto-smeđu boju kose, a ako ste svjetloputi, odlučite se za svijetlosmeđu koja će vas osvježiti. 

Ne skrivajte kilograme iza preširoke odjeće

Čak ako ste nabacili nekoliko kilograma oko struka i namjeravate to sakriti, široka, vrećasta odjeća će vas učiniti vizualno težima i starijima. Najbolje je odabrati odjeću krojenu po mjeri ili barem iskušati više modela kako biste ustanovili što vam najbolje pristaje.

Grudnjak utječe na to kako će vam pristajati odjeća

Mnoge žene cijeli život nose jednaku veličinu i marku grudnjaka a da uopće ne razmišljaju o tome kako se tijelo starenjem mijenja. Stoga je dobro posjetiti specijaliziranu trgovinu rubljem u kojoj vam prodavačice mogu savjetovati koji će vam model najbolje pristajati. Grudnjak je najvažniji komad odjeće jer može odmah popraviti vaše držanje, a i odjeća će vam bolje stajati.

Ne zaboravite na intenzivnu regeneraciju kose

Suha, oštećena kosa može vas naizgled postarati više nego sijede vlasi. Kako starimo kosi treba više hidratacije. Iskušajte maske za kosu te dubinske regeneratore, koje je potrebno nanositi barem jedanput na tjedan, a kosu čine mekom i sjajnijom.

Poštedite kožu jakih pilinga

Prejake pilinge treba izbjegavati jer koža nakon njih postaje osjetljivija. Zaboravite na mikrodermoabraziju, intenzivne kemijske pilinge i uklanjanje mrtvih stanica laserom - nabavite nježni piling i njime operite lice najviše dvaput na tjedan. 

Izbjegavajte sive tonove odjeće

Odjeća sivih tonova može vas učiniti naizgled starijima, osobito ako te boje nosite odmah uz lice poput šalova i marama. Zato izbjegavajte blijedu nijansu lavande, boju pijeska, prljavoružičastu i blijedosivu te umjesto njih nosite vedrije boje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu
Srodna duša za svaki znak: Lav i Vaga su moćan par, a Djevica i Jarac nebeska kombinacija
ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Srodna duša za svaki znak: Lav i Vaga su moćan par, a Djevica i Jarac nebeska kombinacija

Ovan ima čak tri potencijalno savršena partnera za dugu i sretnu vezu, a slično je i kod Bika. No, ima onih kojima je samo jedan znak najbolji izbor za pravu ljubav punu razumijevanja i strasti