Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete

Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete

Avokado ima neugodnu 'naviku' da jako brzo posmeđi nakon što ga razrežete. No postoje načini kako ga što dulje možete održati svježim te na taj način smanjiti količinu hrane koju bacate prije vremena

VIDEO

Ako trebate upotrijebiti samo polovicu avokada, a ostatak odlučite sačuvati za sutra, često ćete otkriti da je preko noći u hladnjaku postao smeđ te ga više ne možete koristiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kompost 01:32

Srećom, korisnica TikToka @Mamainthekitchen pokazala je kako avokado što dulje održati svježim i trik ne može biti jednostavniji.

Njezin video s naslovom 'Spriječite avokado da posmeđi' pregledan je više od 1,4 milijuna puta i mnoge je oduševio svojom jednostavnošću.

Na polovicu avokada koju želi sačuvati nakapala je malu količinu maslinovog ulja, a zatim ga je vrhom prsta utrlja po cijeloj površini. Objasnila je da tim postupkom sprječavate oksidaciju.

10 jednostavnih trikova za uspješno kuhanje koji će vas spasiti u ključnim trenucima
10 jednostavnih trikova za uspješno kuhanje koji će vas spasiti u ključnim trenucima

Mnogi su joj se zahvalili na triku, a drugi su dodali i vlastite prijedloge pa tako tvrde da sok od limuna ili limete koji se koristi na isti način avokado također može dulje održati svježim, piše Mirror.

Čokoladni tart s avokadom

Sastojci: tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica ribane limunove korice; nadjev:2 žlice kokosovog ulja, 250 g tamne čokolade, 2 velika avokada, 85 ml javorovog sirupa, žličica ekstrakta vanilije

Priprema: Umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, pa stavite sa strane. Avokado izdubite te izblendajte. Ulijte javorov sirup i čokoladu te ekstrakt vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane jednolika. Kalupe za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Pecite na 175°C oko 10 minuta. Kad se ohlade, ulijte nadjev i hladite dva sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama