Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete

Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete

Avokado ima neugodnu 'naviku' da jako brzo posmeđi nakon što ga razrežete. No postoje načini kako ga što dulje možete održati svježim te na taj način smanjiti količinu hrane koju bacate prije vremena

VIDEO

Ako trebate upotrijebiti samo polovicu avokada, a ostatak odlučite sačuvati za sutra, često ćete otkriti da je preko noći u hladnjaku postao smeđ te ga više ne možete koristiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kompost 01:32

Srećom, korisnica TikToka @Mamainthekitchen pokazala je kako avokado što dulje održati svježim i trik ne može biti jednostavniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezin video s naslovom 'Spriječite avokado da posmeđi' pregledan je više od 1,4 milijuna puta i mnoge je oduševio svojom jednostavnošću.

Na polovicu avokada koju želi sačuvati nakapala je malu količinu maslinovog ulja, a zatim ga je vrhom prsta utrlja po cijeloj površini. Objasnila je da tim postupkom sprječavate oksidaciju.

10 jednostavnih trikova za uspješno kuhanje koji će vas spasiti u ključnim trenucima
10 jednostavnih trikova za uspješno kuhanje koji će vas spasiti u ključnim trenucima

Mnogi su joj se zahvalili na triku, a drugi su dodali i vlastite prijedloge pa tako tvrde da sok od limuna ili limete koji se koristi na isti način avokado također može dulje održati svježim, piše Mirror.

Čokoladni tart s avokadom

Sastojci: tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica ribane limunove korice; nadjev:2 žlice kokosovog ulja, 250 g tamne čokolade, 2 velika avokada, 85 ml javorovog sirupa, žličica ekstrakta vanilije

Priprema: Umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, pa stavite sa strane. Avokado izdubite te izblendajte. Ulijte javorov sirup i čokoladu te ekstrakt vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane jednolika. Kalupe za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Pecite na 175°C oko 10 minuta. Kad se ohlade, ulijte nadjev i hladite dva sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje