Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji ove godine biraju online

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog podrijetla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na tom izboru, a žive izvan Republike Hrvatske

Svečana povorka sudionika 52. Đakovačkih vezova
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Odjeću za kemijsko čišćenje je moguće oprati oprezno i doma

Sedma revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske ove će se godine održati online virtualno u Tomislavgradu, BiH, 10. srpnja, izvijestila je Hrvatska matica iseljenika (HMI).  

Reviju organiziraju Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika (HMI), a na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog podrijetla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na tom izboru, a žive izvan Republike Hrvatske.

ROBI SPAŠEN S OTPADA Prvi hrvatski robot sreo 'tatu' nakon 60 godina: 'Kakav dar!'

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji, u trajanju od minute i pol do maksimalno dvije minute. Sudionice se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi predci.

Video materijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka, navode u srijedu iz HMI.

Prijenos Revije bit će emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu 10. srpnja u 20 sati. Sudionice će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Hrvatske za 2020. godinu i darovati ih nagradama.

'NE BI SMJELO BITI MOGUĆE' Lula ima 8 tjedana i stoji! Njeni roditelji ponosni, liječnica brine

Uz video zapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji koja bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge „Stećak“. Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova.

Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja. Online izbor održat će se se zbog situacije vezane za epidemiju koronavirusa, zbog koje je otkazana uobičajena Revija. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Posložila cijeli dom u kutijice i spremnike - vlada savršeni red

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message