Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

'Najpametniji čovjek u Americi': Ovo su znakovi koji pokazuju da je netko iznimno inteligentan

'Najpametniji čovjek u Americi': Ovo su znakovi koji pokazuju da je netko iznimno inteligentan
6

Promatrajte druge i sebe s dječjim čuđenjem, učinite sumnju u sebe prošlošću i poduprite sami sebe. Pronađite zajednicu pojedinaca na temelju svojih vrijednosti, neki su od savjeta pametnog Amerikanca

VIDEO

Chrisa Langana mnogi nazivaju 'najpametnijim čovjekom u Americi' zbog njegovog visokog IQ-a koji je između 195 i 210. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ljudska inteligencija je u porastu 00:47

Chrisu je od malih nogu škola bila dosadna. Prepoznao je da oni na autoritativnim položajima ne postavljaju pitanja koja prodiru u misterije života. Učitelje i one na vlasti zadovoljilo je da prihvate ono što su drugi rekli prije njih i samo potvrđuju isto.

On je rano prihvatio izazov da uči radi učenja, a ne da sakuplja znanje. Pronašao je pravu radost u postavljanju pitanja i svima savjetuje da marljivo proučavaju svoja područja interesa te da ne dopuste da im mišljenja i zaključke otupljuju autoriteti.

Prema Chrisu Langanu, ovo je pet znakova koji pokazuju da je netko vrlo inteligentan:

1. Radoznalost

Chris Langan smislio je teoriju o životu i Bogu. Zove se Kognitivno-teorijski model svemira. Zbog toga što nije bio znanstvenik, njegova teorija nikada neće dobiti toliko na značaju. Međutim, budući da je neovisan mislilac i ne klanja se 'drugima', Chris je zadržao djetinju znatiželju o istraživanju misterija svemira.

Kao dojenčad, stalno ste mami ili tati postavljali pitanja 'zašto'. Polagano, s vremenom, ukalupljena kroz školski sustav, ona 'zašto' su se prebacila u podređena 'da'. I s protokom vremena, gubi se znatiželja o tome tko smo i koja je naša prava svrha. Ova iskra nije mrtva, ali je uspavana.

Promatrajte druge i sebe. Pogledajte, s dječjim čuđenjem, što motivira nečije ponašanje.

2. Neovisnost

- Dođete kući i počnete raditi jednadžbe u glavi. Nekako se povučete u svoj vlastiti svijet, gdje je sve kako vam odgovara - kaže Chris Langan.

Strah tjera vrste, uključujući ljude, da se kreću u čoporima. Chris Langan je bio neovisan i samodostatan tip. Ali njegov pristup nije bio buntovnički. Rođen je iz osjećaja samorefleksije. 'Vraćao' bi se natrag u sebe i prolazio kroz kontemplaciju. Vanjska buka nije utjecala na njegove zaključke.

Učinite sumnju u sebe prošlošću i poduprite sami sebe.

3. Zajednica

Chris Langan stvorio je svoje utočište istomišljenika. Umjesto da se promijeni u sportaša, mladi Chris, kojeg su zezali da je šterber, ostao je po strani. Dugo vremena nije mogao pronaći svoje pleme. Tako je kasnije u životu stvorio zajednicu. Cilj njegove organizacije je izgradnja zajednice darovitih ljudi i njihovih obitelji.

Pronađite svoju zajednicu pojedinaca na temelju svojih vrijednosti.

4. Pamćenje

Zbog nedostatka interesa za ono što se uči u školi, Chris nije htio učiti za testove. Pričekao bi neposredno prije testa i onda prelistao udžbenik. Uz malo vidljivog truda, dobio bi najvišu ocjenu u razredu. Dobio bi savršen rezultat, iako bi zaspao tijekom testa. Iako ne promiče 'drijemanje' tijekom ispita, niti misli da je dobra ideja izbjegavati učenje za testove, ističe da pamćenje igra važnu ulogu u inteligenciji. Sposobnost držanja velike količine informacija omogućuje stvaranje veza koje omogućuju realizaciju.

Povećajte svoje pamćenje pomoću mapiranja uma.

5. Knjiški moljac

Okružite se knjigama. Chris Langan je cijelo vrijeme naručivao knjige iz knjižnice. On konzumira knjige - živahno, gladno... On zna da knjige hrane i proširuju vašu bazu znanja. Knjige potiču kreativnost.

Isključite TV i zatražite iskaznicu za knjižnicu.

Iako vas ove kvalitete i ponašanja neće učiniti sljedećim Einsteinom, mogle bi vam promijeniti život. Namjerno potpalite plamen znatiželje koji je možda bio uspavan nekoliko godina. Dopustite svom unutarnjem introvertu da zablista. To je vaša najveća snaga, donosi YourTango.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVA SEZONA 'TKO JE KRIV?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa