Obavijesti

Lifestyle

Komentari 59

'Najseksi baka svijeta' otkrila je tajnu svog mladolikog izgleda: 'Treba mi samo dvije minute'

'Najseksi baka svijeta' otkrila je tajnu svog mladolikog izgleda: 'Treba mi samo dvije minute'

Ginu su svojedobno svrstali u top 10 najzgodnijih žena u Australiji, na što je posebno ponosna. Na Instagramu ima preko 300.000 pratitelja što ne čudi obzirom da je na rijetko kojoj fotografiji čedno odjevena

VIDEO

Gina Stewart (51), majka četvero djece, baka i model iz Australije, otkrila je da se svako jutro tušira ledenom vodom.

- To je odličan način da se ubrza metabolizam te poboljša izgled kože i kose. Već godinama sam strastveni korisnik krioterapije (terapija ledom) i mogu preporučiti bilo koju vrstu, ali ta terapija zna biti izuzetno skupa. Jeftinija alternativa je tuširanje hladnom vodom svako jutro, nakon uobičajenog jutarnjeg tuširanja - rekla je i pohvalila se kako su je prozvali 'najzgodnijom bakom na svijetu'. 

Savjetovala je kako slijediti njezin primjer.

- Istuširajte se najprije normalno, kako to inače radite, a potom hladnom vodom u trajanju od 30 sekundi. Idealno bi bilo ledenom vodom se tuširati dvije minute za puni učinak - pojasnila je.

- Znanstvenici su pronašli dokaze da izlaganje hladnoći ubrzava metabolizam. Još jedna prednost izlaganja tijela hladnoći je da smanjuje upalu, otekline i bolove u mišićima. To je razlog zašto mnogi sportaši koriste ledene kupke i druge vrste izlaganja hladnoći kao sredstvo za ubrzavanje oporavka nakon fizičke vježbe - dodala je.

Inače, Ginu su svojedobno svrstali u top 10 najzgodnijih žena u Australiji, na što je posebno ponosna, prenosi Daily Star. Na Instagramu ima preko 300.000 pratitelja.

Hladna voda je doista blagotvorna za ljepotu i zdravlje

Hladna voda odlična je za ljepotu cijelog tijela, a osim toga, djeluje blagotvorno i na zdravlje, jača imunitet, poboljšava cirkulaciju, razbuđuje, osvježava um, pomlađuje, ubrzava metabolizam, pomaže izgubiti višak kila...

Održava kožu hidratiziranom i umiruje

Vruća voda skida prirodna, zaštitna ulja i lipide s vaše kože, a kada je ta lipidna barijera ugrožena, koža postaje previše suha, svrbi...  

Pripremite guzu za ljeto: Top 3 recepta za sokove koji otapaju celulit i juhu od koje se mršavi
Pripremite guzu za ljeto: Top 3 recepta za sokove koji otapaju celulit i juhu od koje se mršavi

- Treba imati na umu da ta lipidna barijera čini oko 50 posto epiderme. Tuširanje hladnom vodom može umiriti osjećaj svraba i suhoće, jer hladna voda ne otapa ta zaštitna ulja kao što to čini vruća vode - pojasnila je dermatologinja dr. Ife J. Rodney. Napomenula je da, ako se najprije istuširate vrućom vodom, a potom hladnom, prirodna ulja će već biti uklonjena s kože. 

Tuširanje

- U tom slučaju hladni tuš neće vratiti ta ulja pa ih je najbolje vratiti na kožu visokokvalitetnom hidratantnom kremom - dodala je.

- Ukoliko vam je koža iz nekog razloga već iziritirana, tuširanje hladnom vodom će djelovati umirujuće. To može smanjiti iritaciju, svrbež ili crvenilo te pomoći u smirivanju atopijskih stanja - nadovezala se dermatologinja Ava Shamban.

- Hladnija temperatura pomaže u smanjivanju upale. Prisjetite se samo činjenice da se hladni oblozi stavljaju na kožu kod opeklina od Sunca, ekcema ili bilo koje druge iritacije, jer taj osjećaj hladnoće pomaže u ublažavanju osjećaja nelagode - objasnila je.

Pomlađuje

- Hladna voda stimulira malene mišiće u vašim porama kako bi koža bila zategnutija, čvršća i mlađa. Znamo da niske temperature sužavaju krvne žile u koži. To je proces koji se zove vazokonstrikcija, a može smanjiti oticanje i upalu. Upravo to je razlog zašto stručnjaci često preporučuju stavljanje leda ispod očiju kako biste se osloboditi natečenosti - kaže dr. Rodney.

Dr. Shamban se slaže s kolegicom: 'Pojačanje cirkulacije, također, daje trenutno, iako privremeno, poboljšanje izgleda pora i tonusa kože'. 

- Osim toga, sužavanje pora može pomoći i kod smanjenja prodora zagađivača u kožu te se na taj način poboljšava sposobnost kože da bolje reagira na slobodne radikale - napomenula je dr. Shamban.

Ilustracija trbuha

Pomaže kod mršavljenja

Smeđa masnoća je jedan oblik masnih stanica koji otapa kalorije u obliku topline. Ona nas grije kad je vani hladno kroz proces koji se naziva termogeneza. 

To je situacija kada ta masnoća stvara toplinu bez drhtanja tako što ubrzava naš metabolizam i pojačano troši kalorije, puno kalorija pa je boravak u hladnom okruženju odličan i za sagorijevanje viška kilograma.

Ovaj trik sa šminkom koristite za instant pomlađivanje lica
Ovaj trik sa šminkom koristite za instant pomlađivanje lica

Održava vlasište gipkim i jača kosu

Kao što može ukloniti korisna prirodna ulja s kože lica, vruća voda isto čini i našem vlasištu te ono postaje suho, svrbi, ljuska se, crveno je... Upravo iz tog razloga frizerka Annagjid Kee Taylor preporučuje oprati kosu hladnijom vodom kako bi vlasište ostalo lijepo, zdravo i hidratizirano. 

- Hladna voda, za razliku od tople vode, ne isušuje prirodnu barijeru koja pruža zaštitu vašoj koži i kosi, poznatu kao sloj sebuma - pojasnila je i savjetovala korištenje ulja jojobe za dodatno hidratiziranje vlasišta, jer 'neke njegove aktivne komponente oponašaju prirodna ulja našeg tijela'.

- Hladna voda ne samo da pomaže vlasištu u zadržavanju vlage, ona, također, zatvara kutikule kose i tako zadržava vlagu u samim vlasima. To rezultira jačom i zdravijom kosom - kaže frizer Andrew Fitzsimons.

Posebno preporučuje kombinaciju hladnoće s tretmanima dubinskog regeneriranja, jer je važno odmah zatvoriti sve te hranjive tvari u vlasima.

- Kutikule vaše kose čine krajnji sloj vlasi, one lagano leže jedna preko druge, nešto poput šindre na krovu. Toplina i para mogu otvoriti ove kutikule i olakšati prodiranje vlage u njih, što je dobro kod tretmana vrućim uljem, ali ako kutikule ostanu podignute, vaše će vlasi biti sklonije lomljenju - kaže Taylor.

- Znači, uvijek imajte za cilj zatvoriti kutikule nakon što kosa upije svu tu vlagu, jer će tako biti zdravija, sjajnija i glatkija. I tu posebno dolazi do izražaja tuširanje hladnom vodom - dodala je.

Odlična je navika za dugovječnost

- Kratka, ali intenzivna izloženost hladnoći povezana je s uravnoteženim odgovorom na upalu, poboljšanim spavanjem, zdravljem mišića i zglobova te s dobrim raspoloženjem - objasnio je doktor znanosti David Sinclair, stručnjak za dugovječnost i genetičar s Harvarda.

- Također, tuširanje hladnom vodom ili ulazak u hladnu vodu aktivira proizvodnju smeđe masti koja je super zdrava. Ona sagorijeva energiju potrebnu za stvaranje topline i upravlja tjelesnom temperaturom, i to je razlog zbog čega se aktivira pri nižim temperaturama - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...