Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
INTIMNA ISPOVIJEST

Nakon 20 godina braka otkrila sam da je moj muž bio 'sugar dady' mladim djevojkama

Unatoč tome što su više od dva desetljeća živjeli u skladnom braku te odgojili troje djece, jednoj je ženi šokantno saznanje otkrilo kako je sve u što je vjerovala laž te je morala ponovno posložiti svoj život

Mislila sam da imam sve: troje prekrasne djece, supruga koji je bio uspješan u poslu te istovremeno brinuo za tu prekrasnu djecu kad sam ja otputovala u Istočnu Afriku da vodim neprofitnu organizaciju, imali smo veliku kuću u bogatom predgrađu u Silicijskoj dolini, kuću za odmor kod jezera...

Kome pripada prsten nakon otkazanih zaruka otkrijte u videu:

Pokretanje videa...

Kome pripada prsten nakon razvoda? 00:57

No, kako sam naknadno saznala, puno toga se događalo iza mojih leđa, a otkriće tih laži radikalno mi je promijenilo život, ispovijest je jedne žene za Huffington Post.

Moja veza s mužem počela se raspadati prije tri godine. Savjetovanja za parove nisu nam išla najbolje, a svađe su postale sve gore i gore - sve dok mi jednog dana, nakon više od 20 godina braka, muž nije rekao da odlazi i da se neće vratiti.

Bila sam uništena. Zanijemila sam. Nisam bila sama od svojih ranih 20-ih i više nisam ni znala kako to biti.

Kosa mi je počela sijediti, tijelo mlohaviti i nisam ni znala kako funkcionira tržište rada nakon 20 godina što sam provela baveći se obitelji i neprofitnom organizacijom. Osim toga, borila sam se s kroničnom depresijom i ideja da ću ponovno ići na spojeve me je strašila, a internet dopisivanja bila su mi prava nepoznanica.

Pokupiti komadiće svog raspadnutog života činilo se nemogućom misijom, ali nisam mogla ni ostati u svom krevetu i plakati.

Moj suprug i ja nikada nismo slijedili ono što bi se moglo smatrati tradicionalnim ulogama u našem braku. I on je kuhao i prao rublje te smo dijelili odgovornosti oko djece, isto kao što sam i ja kosila i radila kućanske popravke. No, poput tradicionalne žene, prepustila sam mu brigu oko financija.

Nisam ni znala lozinke naših računa, ni detalje kreditnih kartica... Pametno, znam. Kako sam mogla živjeti u takvom neznanju? Račun za hotelsku sobu dan prije nego smo otputovali na obiteljski odmor? Račun iz Louis Vuittona za 1500 dolara prije Božića, a nisam dobila torbicu? Nisam znala ništa.

Nakon 32 godine upoznala je svoju polusestru, a sada su postale najbolje prijateljice
Nakon 32 godine upoznala je svoju polusestru, a sada su postale najbolje prijateljice

Nedugo nakon što je suprug otišao, shvatila sam da trebam sjesti i organizirati financije. Bila sam spremna početi ispočetka - nisam ni znala koliko je naša obitelj trošila na mjesečne račune. Začudo - s obzirom na to što ću otkriti - moj suprug pružio mi je lozinke za naše zajedničke račune u banci i kreditne kartice.

Nakon što sam se prijavila i počela gledati, primijetila sam ponavljajući uzorak koji nisam prepoznala. Čini se da je iz tehnološke tvrtke, ali nisam razumjela zašto je to navedeno na našem osobnom računu jer je moj muž sve svoje troškove rada stavio na svoju poslovnu karticu. Otkrila sam da je to povezano s nečim zvanim seekingarrangement.com. Koji je to vrag?

Upisala sam adresu u laptop i ono što se pojavilo na kraju me osupnulo u startu. U samom opisu je stajalo kako je to 'vodeća stranica za pronalazak sponzora i spajanje s djevojkama u cilju ugodnog druženja'. 

O moj Bože, moj muž je sponzor?

Kad je prvotni šok prošao dovoljno da mogu kontrolirati ruke, počela sam istraživati taj svijet sponzora i sponzoruša. Čitala sam o studenticama koje koriste tu stranicu kako bi pronašle pronašli muškarce koji bi im kupili skupu odjeću, odveli ih na raskošne odmore i čak financirali školovanje na fakultetima. Ali, čekaj malo, pomislila sam, mi imamo kćer na fakultetu i plaćamo velik novac za njeno školovanja. Je li moj muž plaćao školovanje nekim nepoznatim curama? Koliko njih?

Stranica za traženje sponzora

Je li moj muž davao novac, naš novac, ženama u zamjenu za seks? Od same pomisli okretao mi se želudac i mislila sam da ću povraćati. Zatvorila sam laptop i uputila se u trgovinu kupiti markere, post-it, spajalice i ostale uredske potrepštine za koje sam mislila da će mi trebati.

Nakon što sam se vratila kući, počela sam skenirati naše bankovne izvode u potrazi za sumnjivim stvarima. Nisam ugasila računalo sljedećih 12 sati. Kako sam nalazila sve više i više računa za hotelske sobe i skupe restorane, počela sam se osjećati kao da živim tuđi život. Kako sam mogla sve ovo propustiti?

Ja nikad nisam zakoračila u Louis Vuitton, a kamoli dobila nešto od toga. Neka druga žena je dobila za Božić ono što sam ja, da je pravde, trebala dobiti.  

Sumnjive stvari događale su se na računima unatrag godinu dana, najmanje. Prijavila sam se na PayPal račun svog supruga (pošto ni on ni ja nismo bili osobito pametni u tim stvarima, koristio je iste lozinke za sve) i našla sam plaćanja koje je izvršio tim ženama.  'Uživaj u ugodnom šopingu' napisao je jednoj. U drugoj poruci je stajalo 'ugodan vikend', a svaka transakcija koštala je najmanje 1000 dolara - a bilo je mnogo, mnogo transakcija.

Moj je šok ustupio mjesto drugim emocijama, od ljutnje i gađenja do sramote. Nazvala sam ga i sasula mu u lice što sam otkrila, pitajući ga: 'Kako si mi to mogao napraviti?, Kako si mogao odvesti drugu ženu u hotel u kojem smo bili zajedno?, Zašto si mi to učinio?'.  Nije odgovarao na moja pitanja. Samo mi je rekao da se osjećao kako ga te žene cijene i da sam ja sama kriva za to. Potom mi je još više utrljao sol na ranu rekavši 'odveo sam je tamo jer je to sjajan hotel'.

Sinulo mi je da nikad neću dobiti odgovore koje sam trebala ili željela. Umjesto toga, shvatila sam da se moram odmaknuti od svega što je učinio i napraviti sve da vratim dostojanstvo koje mi je oduzeo. Jednom kad sam završila s praćenjem i snimanjem svih 'optužbi' vezanih za njegove nevjere (nisam napravila proračunsku tablicu više od 20 godina, tako da to nije bio mali podvig) dala sam svu dokumentaciju odvjetnicima. 

Kao predani vježbač i učitelj joge, znam vrijednost samoispitivanja. Ako je ikad postojalo vrijeme da se 'krene prema unutra', kako to u joga svijetu kažemo, to je bilo to. Kupila sam svaku knjigu koju sam mogla naći o preživljavanju razvoda, upisala sam se na seminare i radionice o samoprihvaćanju. Polako sam počela vjerovati da mogu ovo preživjeti i da kad se to dogodi, ja ću biti jača.

Ispovijesti članova kultova koji su uspjeli pobjeći: Očekivalo se da pristupim vođinom haremu
Ispovijesti članova kultova koji su uspjeli pobjeći: Očekivalo se da pristupim vođinom haremu

Otvorila sam vlastite bankovne račune i kreditne kartice, i što je najvažnije, osmislila sam poslovni plan za svoj posao. Uspješno sam ga predstavila ravnatelju jedne škole gdje sada predajem preko 300 učenika. Takva neovisnost dala mi je do znanja da sam na pravom putu. Dok sam slagala svoj život, ista poruka mi se javljala kroz sve što sam radila - ono što je moj muž radio ima veze s njim i tim ženama, a ne sa mnom. Naravno, ne kažem da nema moje krivnje u raspadu našeg braka. No shvatila sam da moram prihvatiti taj dio, oprostiti sebi, naučiti na greškama i krenuti dalje. Ipak, ja nisam natjerala mog supruga da me vara, to je bio njegov izbor.

Prošla je godina dana od onog trenutka kad sam sve saznala. Još uvijek sam ponekad ljuta i tužna i plačem više nego što bih voljela priznati. Ali svaki dan ustajem i odlazim na svoj novi posao i popravljam slavinu u svojoj kući ili objesim sliku gdje god želim i shvatim da ću biti u redu. Poput cvijeta lotosa kojeg sam tetovirala na podlaktici nedugo nakon što je muž otišao, moram proći kroz blato da bih došla do ljepote života. 

Komentari 46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa