Lifestyle

Komentari 2

Naopaki kolač od višanja pun je finih začina - anis, cimet, klinčić

Naopaki kolač od višanja pun je finih začina - anis, cimet, klinčić

Ako vam se jede nešto slatko, a želite laganu slasticu bez previše kalorija, pripremite ovaj nježni kolačić od višanja na bazi bjelanjaka koji će u trenu nestati s tanjura

Priprema je jednostavna i relativno brza, a nakon hlađenja možete uživati u odličnom okusu. Dodatni bonus je što nema bijelog brašna ni konzumnog šećera, a mirisni začini odlično se nadopunjuju sa višnjama i mekanim biskvitom.

Sastojci:

Izmiksajte bjelanjke i pola žlice stevije u čvrsti snijeg. Ručno pjenjačom umiješajte brašno pomiješano sa praškom i začinima. Na dno tepsije premazane kokosovim uljem složite zamrznute višnje i pospite ih ostatkom stevije, a potom prelijte smjesom sa bjelanjcima.

Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Ohladite i režite na kocke, a kod posluživanja okrenite dno prema gore.

Najčitaniji članci