Lifestyle

Komentari 2

Napad migrene na poslu: Ima načina na koje si možete pomoći

Napad migrene na poslu: Ima načina na koje si možete pomoći

Bilo koji trenutak s migrenom je užasan, no ako vas ulovi na poslu, a niste u mogućnosti odmah odjuriti kući, evo što možete isprobati kako biste lakše preživjeli dan i spriječili eskalaciju bolova

Najčešće počne u najgorem mogućem trenutku. A ako to nije na prvi slobodan vikend nakon nekoliko tjedana mukotrpnog rada, ili na početku kratkog godišnjeg, sigurno ćete početi osjećati pritisak u sljepoočnicama na dan kad ne znate kamo biste od silnog posla ili kad imate važan sastanak/prezentaciju na kraju radnog dana.

Pogledajte video: 

Da, migrena  nas obično ulovi u najgore moguće vrijeme, no postoje neke stvari koje možete iskušati kako biste je preduhitrili prije nego uzme konačni zamah...

1. Reagirajte

Kad osjećate dolazak migrene, odmah reagirajte, jer što prije odgovorite to ćete je prije i prekinuti. Uzmite analgetik čim prije, a zatim odvojite koju minutu kako biste prošetali ili malo odmorili, prije nego lijek počne djelovati. 

2. Prilagodite se

Potrudite se prilagoditi okruženje kako biste se što prije oporavili. Ako je moguće, prigušite svjetla (i u sobi i na ekranu računala), utišajte zvuk zvonjave na mobitelu i zatvorite vrata ureda (ako možete), kako biste smanjili iritacije izvana.

3. Postavite prioritete

Dok imate migrenu, vaša koncentracija i produktivnost vjerojatno će biti prilično smanjeni. Identificirajte najvažnije dnevne zadatke i pokušajte dogovoriti da ih obavi netko drugi ili im odgodite rok za koji drugi dan. Čuvajte energiju za stvari koje pod obavezno morate obaviti, te ih obavite što prije i učinkovitije. I zapamtite, ovo nije trenutak u kojem možete očekivati savršene rezultate.

4. Hidratizirajte

Dehidracija može uzrokovati ili intenzivirati migrenu, pa pazite da vam bočica s vodom uvijek bude blizu ruke i redovito pijte. Čak i mali gutljaji tijekom dana puno znače.

5. Jedite

Ako ste nedavno preskočili obrok, znajte da bi glad mogla biti okidač za pojavu migrene, te bi hrana mogla ublažiti bolove. Čak ako i glad nije neizdrživa, mali, lako probavljivi obroci ili međuobroci tijekom dana održat će vašu energiju na razini i spasiti vas slabosti.

6. Oporavite se

Jednom kad prođe migrena, pružite si dovoljno vremena da se oporavite. 'Migrenski mamurluk' predstavlja posljednju fazu migrene i zaista postoji (čega možete biti bolno svjesni). Dugotrajna iscrpljenost, slabost i glavobolja trebaju vremena da bi u potpunosti prošli. Postepeno se vratite poslu.

7. Spriječite

Prevencija je najjači i najučinkovitiji način da eliminirate migrenu, piše Huffington Post. Naučite što vam najviše paše od jela kako biste spriječili migrenu i koji su eventualni okidači, te osmislite plan kako eliminirati sve potencijalne prijetnje kako bi šansa za migrenin dolazak bila minimalizirana od samog početka.

Najčitaniji članci