Lifestyle

Komentari 1

Napravite egzotična jela kod kuće: Isprobajte ova tri recepta

Napravite egzotična jela kod kuće: Isprobajte ova tri recepta

Chawan Mushi je japansko jelo koje se jede u šalici čaja. To je jedno od rijetkih japanskih jela koje se jede na žlicu. Radi od se jaja, shitaki gljiva, dashi juhe, mladog luka, pilećih bedara bez kostiju, oraščića...

Egzotična jela ne moraju biti otmjena ili preteška za napraviti. To su jela koja dolaze iz strane kulture, a mogu biti vrlo zabavna i jednostavna za napraviti. Za vas smo pronašli recepte nekih egzotičnih jela koja ne zahtijevaju puno truda, a mogu se napraviti s lako dostupnim svakodnevnim sastojcima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Salata od krastavaca i ličija

Uzmite 2 crvena čilija i nasjeckajte ih. Ogulite 2 šalice ličija i prerežite ih na pola. Uzmite 1 krastavac i izrežite ga na manje komade. Uzmite 3 grančice cilantra i izrežite stabljike na male komadiće. Pomiješajte sastojke u posudi i dodajte malo soli. Dodajte 1 žličicu šećera, 1 žlicu rižinog vinskog octa i ½ žličice limunovog soka. Dobro promiješajte i poslužite.

2. Orzo od rajčice i crvene paprike

Uzmite 2 šalice orza i dodajte ga u tavu s 2 žlice maslaca. Dobro promiješajte kako bi orzo upio maslac. Neprekidno miješajte dok ne postane lagano zlatno smeđa. Dodajte 2 šalice vode i pustite da lagano zavrije. Pustite da krčka oko 15 minuta. Ostavite da malo odstoji. Prebacite orzo i pomiješajte s 1 šalicom pečene crvene paprike, 1 šalicom rajčica narezanih na kockice i ½ žličice limunove korice. Začinite s malo soli i papra i dobro promiješajte. Poslužite.

3. Chawan Mushi japansko jelo

Uzmite 2-3 šitake gljive i uklonite kape s gljiva. Narežite ih na tanko. Uzmite 1 mladi luk i tanko ga izrežite. Pomiješajte 2 žlice dašija u prahu u 2 šalice tople vode. Ako nemate gdje uzeti Daši koristite pileći temeljac. Nakon što se prah otopi, procijedite vodu s cjedilom za čaj u vrč. Uzmite 3 jaja i umutite ih. Dodajte Daši vodu u jaja. Procijedite opet. Uzmite ¼ žličice prženih i nasjeckanih indijskih oraščića i podijelite ih u 4 zdjele. Dodajte ¼ pripremljene smjese. Zamotajte svaku posudu. Kuhajte na pari 14-18 minuta dok se smjesa ne stegne. Nakon toga jelo stavite u hladnjak na najmanje 3 sata. Zatim u svaku zdjelu dodajte pileće bedro bez kosti, gljive i mladi luk, piše Pink Villa.