Lifestyle

Komentari 2

Napravite romantičnu tortu od jagoda koju možete jesti žlicom

Napravite romantičnu tortu od jagoda koju možete jesti žlicom

Želite iznenaditi svog partnera ili partnericu finim receptom za Valentinovo? Napravite ovu jednostavnu tortu od jagoda i zasladite si nepce na Dan zaljubljenih

Ova fina torta od jagoda je mješavina pudinga i biskvita, sve u jednom. Idealna je za romantične godišnjice ili za Valentinovo. Često ju zovu i romantičnom tortom. Može se poslužiti topla, uz malo vašeg omiljenog sladoleda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sastojci:

2 šalice narezanih jagoda
2 žlice bijelog šećera
1 žlica limunovog soka
½ šalica neslanog maslaca
2 šalice višenamjenskog brašna
½ šalica bijelog šećera
1 žličica praška za pecivo
½ žličica sode bikarbone
½ žličica soli
1 šalica mlaćenice sobne temperature
1 ½ žličica ekstrakta vanilije

Recept:

1. Pomiješajte jagode, 2 žlice šećera i limunov sok u zdjeli srednje veličine. Ostavite smjesu da odstoji 10 minuta.

2. Stavite maslac u tavu od lijevanog željeza promjera oko 25 cm. Stavite tavu u pećnicu i zagrijte na 175 stupnjeva. Neka se maslac topi dok se pećnica zagrijava.

3. U međuvremenu pomiješajte brašno, 1/2 šalice šećera, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli dok se temeljito ne sjedine.

4. Pažljivo izvadite tavu iz pećnice. Nagnite tavu lijevo desno, sve dok se maslac ne rasporedi ravnomjerno. U smjesu brašna ulijte preostali otopljeni maslac. Stavite tavu sa strane da se malo ohladi. Smjesi brašna i maslaca dodajte mlaćenicu i vaniliju. Miješajte. Ulijte smjesu u tavu i rasporedite ju ravnomjerno. Zatim stavite jagode i prelijte ih njihovim sokom.

5. Vratite tavu natrag u pećnicu i pecite oko 30 do 40 minuta. Ohladite 5 minuta prije posluživanja. Poslužite toplo, uz sladoled.

Najčitaniji članci