Lifestyle

Komentari 0

Napravite sami micelarnu vodu za čišćenje lica: Jednostavno je

Napravite sami micelarnu vodu za čišćenje lica: Jednostavno je

Miceli su sitne molekule koje prirodno privlače prljavštinu tako da prilikom korištenja s kože ne skidaju njezina prirodna ulja koja su joj potrebna da ostane hidratizirana i zdrava

Micelarna voda vrlo je praktičan proizvod za uljepšavanje koji se može koristiti za čišćenje lica prije i poslije šminkanja. Nametnula se kao proizvod koji čisti, tonizira, neki kažu da je ljekovita i da transformira kožu u trenu, ne isušuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Miceli su sitne molekule koje prirodno privlače prljavštinu tako da prilikom korištenja s kože ne skidaju njezina prirodna ulja koja su joj potrebna da ostane hidratizirana i zdrava. 

Danas na tržištu ima bezbroj različitih micelarnih voda, a bitno je da ona koju odaberete ne sadrži metale i konzervanse. Ipak, kako biste bili sigurni možete napraviti sami svoju.

Upute:

Uzmite staklenu posudicu od 150 mililitara i prethodno je dezinficirajte alkoholom. Uzmite 90 ml ružine vodice, 3 ml ricinusova ulja, 20 kapi vitamina E i 5 ml eteričnog ulja šipka. Pomiješajte sve sastojke u bočici i miješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu. Ricinusovo ulje će objediniti sve sastojke. Prije upotrebe protresite bočicu.

Najčitaniji članci