Lifestyle

Komentari 4

Napravite sami predobre torte od lubenice i uživajte u okusima

Napravite sami predobre torte od lubenice i uživajte u okusima

Iako izgledaju zahtjevno, zapravo će vam oduzeti daleko manje vremena nego prave torte s biskvitima koje se peku. Izgledat će efektno, a jedino morate osigurati da torta od lubenice prije posluživanja bude ohlađena

Ako se brinete kako ćete savršeno oguliti lubenicu, ne morate. Za ovakve torte možete birati i manje i veće lubenice, ovisno što želite postići. Njezine krajeve prerežite tako da je možete položiti na dasku i onda režite koru. Kada ste je u potpunosti odrezali, malo je poravnajte nožem, a za savršeno okrugao izgled možete koristiti okrugle rezače za tortu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ako vam je lakše, nakon skidanja kore možete je rezati i u kocku. 

Možete je rezati i iznutra tako da zapravo režete lubenicu u krug i potom je izvadite od kore. 

Nakon što ste dobili okrugli ili kockasti izgled i skinuli svu koru s lubenice, prerežite je vodoravno u nekoliko slojeva. Ovisno koliko želite da vam torta bude visoka. Gornji slojevi neka budu malo manji, kako biste dobili slojevit izgled torte na kat. 

POGLEDAJTE KAKO JE SPLIĆANIN PRVI PUTA PRIREMAO SIPU: 

Za ovu tortu pripremite još nekoliko vrsta voća - borovnice, maline, kupine, jagode, grožđe i ananas. 

Narezane komade lubenice za tortu stavite u hladnjak dok ne operete i ne pripremite ostalo voće. Za ananas je bolje da bude narezan na što tanje kriške, a grožđe možete ostaviti u grozdovima. 

Potom izvadite lubenicu iz hladnjaka. Zabodite štapiće za ražnjiće u sredinu lubenice kako biste na to mogli postaviti gornji dio odrezane lubenice. Isto to ponovite i s trećim katom, ako ga imate. Štapići će pridržavati slojeve. Potom krenite na ukrašavanje. 

Budući da je lubenica uglavnom voda, lako se može desiti da voće sklizne s nje pa veće komade voća možete nabosti na čačkalice i utaknuti ih u lubenicu. Npr. jagode, šljive ili veće kupine. 

Ovakva ljetna torta ne mora biti samo od lubenice. Donji kat možete biti od lubenice, srednji od dinje, a posljednji od ananasa. 

Možete ih oguljene rezati na ploške debljine 3-4 centimetra i tako slagati. 

Izbor je doista velik, a mi vam donosimo nekoliko ideja za inspiraciju:

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Najčitaniji članci