Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Napravite si raspored čišćenja, kojeg ćete se zapravo i držati

Napravite si raspored čišćenja, kojeg ćete se zapravo i držati

Veliki dio rasporeda čišćenja trebao bi se odnositi na uklanjanje stvari koje vam više ne služe. No to ne mora značiti veliku čistku gdje prolazite kroz svaku stvar u svom domu, nego to može biti postupano

1. Krenite polako

Odaberite nekoliko prioriteta dnevno, dva ili tri, kaže Sara San Angelo koja vodi blog za čišćenje. Izbjegavajte popise za čišćenje od 50 predmeta dnevno jer ćete se samo obeshrabriti. Neki stručnjaci predlažu da počnete s 15 minuta, a zatim postupno povećavate na 20 minuta dnevno čišćenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

2. Uvijek napravite krevet

Postavljanje kreveta mali je jednominutni zadatak koji pomaže u održavanju doma urednim, a vama daje osjećaj zadovoljstva i postignuća.

3. Izbacujte stvari u hodu

Veliki dio rasporeda čišćenja trebao bi se odnositi na uklanjanje stvari koje vam više ne služe. No to ne mora značiti veliku čistku  gdje prolazite kroz svaku stvar u svom domu, nego to može biti postupan proces.

Očistite posuđe od nehrđajućeg čelika prirodno - bez kemikalija
Očistite posuđe od nehrđajućeg čelika prirodno - bez kemikalija

4. Zakažite vrijeme za čišćenje dnevno, tjedno i mjesečno

Rasporedi za izradu rutina pomažu vam u dugoročnom uspjehu. Zakažite vrijeme za čišćenje čak i ako to uključuje samo pospremanje kreveta ili ubacivanje posuđa u perilicu.

5. Slijedite pravilo dva dana

Život se događa, a ponekad ćete propustiti svakodnevno čišćenje. I to je u redu, kaže Alex Varela, generalni direktor 'Dallas Maids'. On savjetuje da slijedite pravilo dva dana odnosno da nikada ne propustite naviku koju pokušavate uspostaviti više od dva dana zaredom.

WHO predložio strože smjernice za kvalitetu zraka: Onečišćenje je štetnije nego što se misli
WHO predložio strože smjernice za kvalitetu zraka: Onečišćenje je štetnije nego što se misli

6. Uključite sve

Čišćenje je brže i zabavnije kada svatko ima svoju ulogu. Varela kaže da čišćenje čak može pomoći vašoj obitelji. Vjerovali ili ne, to može poboljšati odnose u obitelji - sve dok se to radi na pravi način, dodaje. 

On preporučuje povremeno mijenjanje zadataka kako nitko ne bi 'izgorio' ili imao osjećaj da stalno radi najgore ili najteže poslove, piše Apartment Therapy.

POGLEDAJTE 4. EPIZODU DOMA IZ BAJKE