Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Naučite slagati Rubikovu kocku jednom zauvijek, nije preteško

Naučite slagati Rubikovu kocku jednom zauvijek, nije preteško
1

Zadivite i sebe i društvo brzinom slaganja Rubikove kocke, a sve što trebate je doza upornosti i učenje nekoliko pravila koji će vam taj posao itekako olakšati. Vježbajte, jedino tako ćete postati brzi

Kada krenete slagati Rubikovu kocku, pažnju ne treba samo usmjeravati na slaganje boja, već i na to koliko boja postoji na kojoj kockici koja sačinjava Rubikovu kocku. Kockice na uglovima imaju po tri različite boje, one koje ih spajaju imaju po dvije, a kockice u sredini po jednu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Upravo ti srednji dijelovi su pričvršćeni za središte kocke i zapravo se nikamo ne pomiču pa tako po tome možete znati koje boje kamo idu, na koju stranicu kocke. Također, razmišljajte o kocki kao o tri sloja (gornji, srednji i donji ili lijevi, srednji, desni), a ne kao o šest različitih površina. Fokusirajte se na slaganje slojeva, jednog po jednog.

POGLEDAJTE VIDEO KAKO SLOŽITI RUBIKOVU KOCKU:

Kada krenete slagati kocku, najprije složite suprotne boje kako je pokazano u videu - na primjer, bijela je na drugoj strani žute pa oko središnje žute kockice namjestite četiri bijele (one koje imaju dvije različite boje na sebi, ne tri) kao u videu.

Varaždinski rekorder: Rubikovu kocku složi u samo 8 sekundi!
Varaždinski rekorder: Rubikovu kocku složi u samo 8 sekundi!

Sljedeći korak je kreirati bijeli križ, što znači da i kockica u sredini treba biti bijela. Napravite to tako da onu drugu boju uz bijelu na kockici namjestite sa odgovarajućim središtem kocke pa dva puta zarotirajte jedan sloj na način kako je pokazano u videu. Kada to napravite sa svim bojama, dobit ćete bijeli križ, a stranica kocke na kojoj se taj križ nalazi će ostatak slaganja biti okrenuta prema dolje.

Kako slagati dalje pogledajte u gornjem videu jer je teško to riječima opisivati. Sve će vam biti puno jasnije kada pogledate video. I svakako držite kocku u rukama dok gledate video i slijedite upute. Trebat će vam malo prakse da vam navedena pravila slaganja pređu u rutinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...