Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ne bacajte ga: 8 super primjena vašeg starog mobilnog telefona

Ne bacajte ga: 8 super primjena vašeg starog mobilnog telefona

Iznenadit ćete se na koliko vam načina još može korisno poslužiti, a i pritom vam uštedjeti novac koji biste mogli koristiti za kupnju specijaliziranih uređaja. Stoga, prije bacanja mobitela, pročitajte ovo

VIDEO

U današnje doba konzumerizam je na vrhuncu, pa čim kupimo nešto novo - bacamo ono staro, a to se osobito odnosi i na tehnologiju, poput smartphonea.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovisnost o mobitelima

Pokretanje videa...

00:52

No, to ne bi trebali učiniti, jer postoji način da se stari mobiteli i dalje koriste te vam budu vrjedniji tako nego u smeću. Ako je s vašim mobitelom sve u redu osim slabe baterije i to što je postao 'zastarjeli model', The Verge savjetuje kako ga i dalje možete koristiti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Igračka za djecu

I za najstariji mobitel ćete naći jednostavne, nezahtjevne igre – možda čak i one kojima ste se vi igrali, uz pomoć emulatora za stare konzole, a prednost je što neće vaš novi uređaj zatrpavati nepotrebnim aplikacijama i trošiti vam bateriju.

2. Poklonite ga

Happy senior couple relaxing in park using smartphone together .

Ispravan uređaj uvijek možete netko pokloniti kome može dobro doći, poput starijih članova obitelji kojima je dovoljno da ih naučite kako primiti i uputiti poziv, za što će im čak i slabija baterija biti dovoljna. Može biti i odličan prvi mobitel za dijete.

3. Kao daljinski upravljač

Daljinski upravljač jedna je od najkorisnijih funkcija u koju možete upregnuti stari mobitel (a možda i tablet), posebice ako u kući ili u profesionalnom životu koristite puno elektronike. Ako na TV imate priključeno računalo njime možete iz naslonjača u dnevnoj sobi upravljati reprodukcijom videa, glazbe i fotografija s računala. Na svoj smartphone instalirajte izvrstan Unified Remote (Android, iOS, Windows Phone – besplatno) koji će vas na prvi pogled zastrašiti količinom mogućnosti, ali na njemu možete doista svaku sitnicu podesiti.

Vaš iPhone ima novi nevidljivi 'gumb' na poleđini - odličan je!
Vaš iPhone ima novi nevidljivi 'gumb' na poleđini  - odličan je!

4. Wi-Fi hotspot

Koristite mobitel kao prijenosni hotspot kojim ćete internetsku vezu s jedne SIM kartice moći podijeliti s drugim uređajem, a ako treba, i s više njih istodobno. Imajte na umu da vam za ovo treba stari mobitel s pristojnim trajanjem baterije.

5. Budilica

Budilica se da lijepo iskoristiti ne samo u spavaćoj sobi (odakle sada možete izbaciti novi smartphone kojeg držite kao izliku da vam treba zbog alarma) nego i u uredu: kao podsjetnik na obaveze. Sve što vam treba je stalak u kojem ćete ga držati.

6. Za GPS

Za ovu primjenu bit će vam korisniji stari tablet nego mobitel, ali i on će poslužiti. Trebat će vam stalak, kabel za napajanje te eventualno i audiokabel.

7. Internet radio

U odnosu na klasični radio, internetski ima golemu prednost: možete birati između doslovce desetaka tisuća radiostanica. Stari mobitel će sasvim lijepo poslužiti za pozadinsku glazbu na poslu ili kod kuće; treba vam samo još neki uređaj za reprodukciju glazbe.

Ovaj trik će spasiti vaše stolice od gomilanja prljave odjeće ...
Ovaj trik će spasiti vaše stolice od gomilanja prljave odjeće  ...

8. Nadzorna kamera

Nadzorne su kamere skupe i komplicirane stvarčice, a može ih zamijeniti vaš stari smartphone. Za to ćete morati osigurati neko stabilno i suho mjesto, punjač i Wi-Fi vezu. Još će vam trebati odgovarajući softver, koji detektira pokret i aktivira kameru, kao i aplikacija za nadzor kojih ima mnogo - i to besplatnih!

POGLEDAJTE 3. EPIZODU FIRME:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu