Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Ne bacajte ostatke hrane: Šest načina kako ih dobro iskoristiti

Ne bacajte ostatke hrane: Šest načina kako ih dobro iskoristiti

Od avokada koji počinje smeđiti napravite kremasti čokoladni puding. Avokado služi kao zaslađivač i stvara glatku konzistenciju. Od starog kruha napravite krutone za salate

VIDEO

Da je otpadna hrana neka država, bila bi treći najveći proizvođač ugljičnog dioksida na svijetu, nakon Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Međutim, sprečavanje bacanja hrane je jednostavno, a s ovim lakim trikovima možete početi štedjeti i hranu i novac.

POGLEDAJTE VIDEO: Recikliranje žvakačih guma

Pokretanje videa...

Recikliranje žvakaćih guma 01:15

1. Zamrznite voće za svježe smoothieje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Takozvano 'ružno' voće jednako je hranjivo i ukusno kao i svježe voće. Ako mislite da nećete imati razloga jesti voće koje estetski ne izgleda lijepo ili je prezrelo, zamrznite ga za i iskoristite za smoothie.

Blackberry smoothie in a mason jar, close up table scene against marble

2. Od starog kruha napravite pohani kruh, krušne mrvice ili krutone

Od starog kruha se zaista mogu napraviti čuda. Bilo da od njega napravite pohani kruh, sameljete ga u krušne mrvice ili napravite krutone za dodatak salatama, stari kruh zaista nije razlog da ga bacite u smeće.

Recept za jednostavnu bučnicu
Recept za jednostavnu bučnicu

3. Za izradu juha koristite ostatke povrća

Kraj je tjedna i imate gomilu povrća koje je počelo propadati? No, prije nego što ih odlučite baciti, napravite juhu od miješanog povrća. 

4. Zamrznite bilje za kasniju upotrebu

Ispada da vam je bila potrebna samo žlica korijandera umjesto cijelog snopa koji je sada već počeo venuti. Sljedeći put zamrznite bilje u kalupu za kockice leda s malo maslinovog ulja. Ove kocke idealne su za jednokratnu upotrebu jer ih kasnije možete ubaciti na tavu za pripremu nekog obroka.

Oaza vina na Lastovu: Obitelj Šarić njeguje tradiciju predaka koji su sadili rukatac i plavac
Oaza vina na Lastovu: Obitelj Šarić njeguje tradiciju predaka koji su sadili rukatac i plavac

5. Od prezrelog avokada napravite čokoladni puding

Od avokada koji počinje smeđiti (ali nije još posve smeđ) napravite kremasti čokoladni puding. Avokado služi kao zaslađivač i stvara glatku, svilenkastu konzistenciju. On je također i zdrava zamjena za maslac.

Chocolate mousse in a glasses on a white wood background.

6. Prezrele banane iskoristite za banana kruh

Ovo je klasično rješenje za iskorištavanje prezrelih banana. Uz to, što je banana više smeđa, to je slađa i lakša za probavu, piše Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje