Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ne morate se slagati sa svojim kolegama, morate funkcionirati

Ne morate se slagati sa svojim kolegama, morate funkcionirati
1

Ma koliko razlike u mišljenjima djelovale veliko, uz neka pravila one vas mogu dovesti do puno boljih rješenja: Reagirajte odmah čim se problem pojavi i uz prihvaćanje mišljenja druge strane

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Pet fraza koje nikako nemojte govoriti na razgovoru za posao

Iako je učinkovit timski rad važan u svakom poslu, neće se uvijek svi članovi tima slagati sa svim idejama. Neslaganje je neizbježno kad radite s radite s drugim ljudima, no to ne znači da suradnja mora biti osuđena na propast. Naprotiv, moguće je raditi i uz prijepore, te napredovati pritom kao tim, uz dozu boljeg razumijevanja nego ranije, tvrdi osam uspješnih poduzetnika za portal Inc. 

Evo koje su savjete oni izdvojili kao korisne u rješavanju nesuglasica sa kolegama: 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo pet znakova da ste pregorjeli na poslu 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:55

Čim se pojavi problem, okupite sve i rješavajte ga

Saloni Doshi, suvlasnica i izvršna direktorica tvrtke Eco Enclose, LLC, kaže kako se tračevi šire kao gljive i uspijevaju u mraku. Kad ih osvijetlite, jednostavno se smanjuju. Da biste ih izbjegli, važno je da okupite sve kolege što prije, odnosno prije nego što problem postane veći. 

- Čim čujem da postoji nezadovoljstvo, pokušavam okupiti članove tima kako bi izrazili svoju zabrinutost i došli do razumijevanja. Ti razgovori mogu biti nevjerojatno neugodni, ali u konačnici nas ostavljaju u puno boljoj poziciji - kaže Doshi. 

Pretpostavite dobru namjeru i budite otvoreni

Traci Beach, suosnivač i izvršni direktor Craft Impact-a , slaže se da je najbolji pristup okupiti obje strane kako bi otvoreno razgovarali o pitanju oko kojeg se ne slažu. Važno je i ne pretpostavljati da druga strana ima neke loše namjere, umjesto toga pristupite situaciji otvoreno i pokušajte shvatiti gdje je izvor nesuglasica.

- Bavljenje problemima s odgovarajućom pažnjom i razumijevanjem namjere svake osobe prvi je korak u izradi dobrog plana za djelovanje - kaže Beach.

Timski rad u vezi ili braku sprečava nepravdu i ljutnju
Timski rad u vezi ili braku sprečava nepravdu i ljutnju

Potvrdite gledište druge osobe

Dok radite na tome da razumijete gledišta svojih kolega, pomoći će ako počnete istinski slušati  slušati što govore i istražite to kao valjanu mogućnost.

- Pokušajte s pristupom 'slažem se, a što mislite da...' - to je sjajan način da prihvatite nečije gledište, a ne samo da krenete iz pozicije nekoga tko ruši tuđu ideju - sugerira Nicole Munoz, osnivačica i izvršna direktorica Nicole Munoz Consulting, Inc.

Dozvolite jedni drugima da se ne slažete

Stanleyj Meytin, glavni direktor True Film Productiona kaže da članovi uspješnih timova jedni drugima daju dozvolu da se ne slažu. To je zato što razumiju da raznolikost njihovih razmišljanja na kraju potiče inovacije.

- Na neslaganja ne treba gledati kao na zaustavljanje projekta, ili kašnjenje. Ako ideji prilazite s različitim razmišljanjima, ta dozvola da se ne slažete u konačnici može dovesti do boljih rješenja - pojašnjava Meytin. 

Suradnja, timski rad i empatija uče se do pete godine djeteta
Suradnja, timski rad i empatija uče se do pete godine djeteta

Pronađite zajedničke interese

Lako je doći do toga da se osjećate uvrijeđeno, ljutito, frustrirano i bijesno zato što se ne slažete s timom, kaže Syed Balkhi, suosnivač WPBeginnera. Međutim, takav način razmišljanja je neproduktivan, umjesto toga trebali biste definirati zajedničke ciljeve, bez obzira na to koliko se velikima vaše razlike u razmišljanju činile, kaže. 

- Kad otkrijete koji su vaši zajednički interesi, lakše je riješiti probleme - pojašnjava Balkhi.

Donosite brze odluke i učite iz situacije

Maria Thimothy, savjetnica za OneIMS, kaže da njezin tim međusobno otvoreno govori o nesuglasicama, s ciljem da ih brzo riješi. To pomaže stvoriti kulturu suradnje.

- Odlučujemo o tome brzo, jer se svi slažemo oko toga da ne možemo gubiti previše vremena na analizu. Ako se ne možemo  dogovoriti, donosimo brzu kompromisnu odluku, a ishod kasnije smatramo dobrom prilikom da cijeli tim ponešto nauči na tome - kaže. 

Dovedite treću osobu

Ponekad je situacija preozbiljna da bi ju dvije podijeljene strane mogle riješiti same, kaže Matthew Podolsky, osnivač Florida Law Advisers-a, PA. U toj situaciji preporučuje dovođenje treće strane, koja može djelovati kao posrednik. 

- Ako je radnik uzbuđen, ili je rasprave osjetljive prirode, dobar izbor je dovesti nekoga ljudskih resursa, ili menadžera koji će pomoći posredovanju u razgovoru. To će pomoći da stvari ne odu u pravcu u kojem ne želite te da razgovor ostane usmjeren na ciljeve - kaže. 

Timski rad: Pas za rep uhvatio drugog kako bi izvadili lopticu
Timski rad: Pas za rep uhvatio drugog kako bi izvadili lopticu

Usredotočite se na misiju

Bez obzira na temu neslaganja, važno je zapamtiti da bi ishod trebao biti ono što je najbolje za tvrtku i tim u cjelini.

- Zadržite fokus na misiji tvrtke i zajedničkim ciljevima vas kao tima -  kaže Ben Walker, osnivač i izvršni direktor Transcription Outsourcinga, LLC.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Perfekcionizam šteti zdravlju u jednakoj mjeri kao i pušenje

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...